Οι Bitcoin Miners μεταφέρουν πρωτοφανή έσοδα $128 εκατομμυρίων σε ανταλλακτήρια

Οι Bitcoin Miners είδαν μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ποσότητας Bitcoin που στέλνουν σε κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της πλατφόρμας ανάλυσης on-chain Glassnode, οι Bitcoin Miners έστειλαν την τελευταία εβδομάδα το εντυπωσιακό ποσό των 128 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανταλλακτήρια, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό στα μεταφερόμενα έσοδα. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό 315% των ημερήσιων εσόδων τους, γεγονός που αντικατοπτρίζει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης με τα ανταλλακτήρια.

Ενώ οι miners έχουν ιστορικά μεταφέρει τα κέρδη τους σε ανταλλακτήρια κατά τη διάρκεια ανοδικών αγορών για να εξασφαλίσουν τα έξοδά τους και να πραγματοποιήσουν κέρδη, αυτή η πρόσφατη αιχμή ξεπερνά όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις με σημαντική διαφορά.

Η χρονική στιγμή αυτής της εκτίναξης των εσόδων των miners συμπίπτει με την πρόσφατη κορύφωση της τιμής του Bitcoin, που έφτασε τα 31.185 δολάρια στις 24 Ιουνίου, γεγονός που πιθανότατα ώθησε τους miners να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju, τόνισε την ελκυστικότητα της τρέχουσας αναλογίας τιμής προς κέρδη για τους miners, υποδηλώνοντας ότι παρουσιάζει μια κατάλληλη στιγμή για να πουλήσουν τις συμμετοχές τους.

Παρά την εισροή Bitcoin στα ανταλλακτήρια από τους miners, ο συνολικός αντίκτυπος στην τιμή του Bitcoin παραμένει ελάχιστος, καθώς το περιουσιακό στοιχείο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται ελαφρώς πάνω από το όριο των 30.000 δολαρίων τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ζώνη τιμών των 31.000 δολαρίων έχει αποδειχθεί ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης για το Bitcoin, με προηγούμενες προσπάθειες διάσπασής της στα μέσα Απριλίου και στα τέλη Ιουνίου να αποτυγχάνουν. Σε περίπτωση που οι ταύροι δυσκολεύονται να σημειώσουν πρόοδο και οι miners συνεχίσουν να ρευστοποιούν τις συμμετοχές τους, το ενδεχόμενο μελλοντικών απωλειών στις τιμές γίνεται ανησυχητικό.

Παρόλο που η κερδοφορία της εξόρυξης Bitcoin παρουσίασε μια μικρή άνοδο λόγω της πρόσφατης αύξησης των τιμών του BTC, οι miners εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Η κερδοφορία έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 30% από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους και έχει καταρρεύσει κατά περισσότερο από 80% από το αποκορύφωμα της ανοδικής αγοράς του 2021.

Με τα ποσοστά hash να κυμαίνονται γύρω στα 377 EH/s (exahashes ανά δευτερόλεπτο) και τα επίπεδα δυσκολίας κοντά στην κορύφωσή τους, οι miners βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δύσκολο τοπίο. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, έχουν ασκήσει καθοδική πίεση στην κερδοφορία της εξόρυξης, αναγκάζοντας δυνητικά τους miners να πουλήσουν τα σκληρά κερδισμένα Bitcoin τους για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: