Η MetaMask παρακρατεί τα κρύπτο των πελατών για φόρους;

Η ConsenSys, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πορτοφόλι MetaMask, διέψευσε τις φήμες ότι εισπράττει φόρους από τους χρήστες κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους 270.000 οπαδούς της στο Twitter στις 22 Μαΐου ότι οι φήμες βασίζονται σε “ανακριβείς πληροφορίες” που αντλήθηκαν από μια λανθασμένη ανάγνωση των όρων χρήσης του MetaMask.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι το φορολογικό τμήμα των όρων παροχής υπηρεσιών της αναφερόταν αποκλειστικά στα προσφερόμενα προϊόντα και τα επί πληρωμή πακέτα και δεν είχε καμία σχέση με τις συναλλαγές κρύπτο εντός της αλυσίδας.

“Η νομική ορολογία μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να τονίσουμε ότι αυτό το τμήμα δεν ισχύει για το MetaMask ή για οποιαδήποτε άλλα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν φόρο επί των πωλήσεων”.

“Η MetaMask δεν εισπράττει φόρους στις συναλλαγές κρύπτο και δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στους όρους μας για να το κάνουμε”.

Ορισμένα μέλη της κοινότητας των κρύπτο φώναξαν “φάουλ” στις 21 Μαΐου, αφού οι χρήστες παρατήρησαν ένα τμήμα των όρων χρήσης της MetaMask που ανέφερε ότι η εταιρεία “διατηρεί το δικαίωμα να παρακρατεί φόρους όπου απαιτείται”, με ορισμένους να πιστεύουν ότι αυτό αφορούσε τους φόρους εισοδήματος των χρηστών.

Η παραπληροφόρηση ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις και έφτασε στην πρώτη σελίδα του r/cryptocurrency στο Reddit, όπου έχει συγκεντρώσει πάνω από 500 upvotes και 600 σχόλια τη στιγμή της δημοσίευσης.

Στιγμιότυπα από το τμήμα που επισημάνθηκε ανακτήθηκαν επίσης από διάφορους μεγάλους λογαριασμούς στο Twitter, μερικοί από τους οποίους ισχυρίστηκαν με έμφαση ότι η MetaMask ακολουθούσε πλέον τον ίδιο δρόμο με την Ledger, η οποία εξέπληξε πρόσφατα τους χρήστες με μια αμφιλεγόμενη αναβάθμιση.

Ωστόσο, δεν πίστεψαν όλοι το κουτσομπολιό, με ορισμένες κοινότητες κρύπτο να κλείνουν γρήγορα τους ισχυρισμούς. “Όλοι τουιτάρουν τυφλά για τη ρήτρα φόρου της MetaMask στο TOS, αλλά στην πραγματικότητα δεν το διαβάζουν”, έγραψε ο ψευδώνυμος χρήστης του Twitter printer_brrr.

“Αν αγοράσετε ένα προϊόν από αυτούς, μπορούν να παρακρατήσουν φόρους όπως ο φόρος επί των πωλήσεων για αυτό το προϊόν. Ακριβώς όπως κάνει η Amazon όταν αγοράζετε από αυτήν”, πρόσθεσε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: