Η ξαφνική πτώση του Pepe αφήνει τη φάλαινα με απώλειες 600,000$

Η τιμή του νέου memecoin Pepe (PEPE) σημείωσε πτώση άνω του 42%, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίτευξη του ιστορικού υψηλού της στις 6 Μαΐου, αφήνοντας τουλάχιστον έναν επενδυτή με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ανάλυσης blockchain Lookonchain, μία “φάλαινα” κρύπτο αγόρασε 962,3 δισεκατομμύρια Pepe coin χρησιμοποιώντας 70 Wrapped Bitcoin (WBTC) και 470 Ether (ETH) σε μέση τιμή 0,000003122 δολάρια στις 5 Μαΐου.

Ωστόσο, το PEPE έχει πέσει 42% από το ιστορικό του υψηλό από τότε, σύμφωνα με το CoinGecko. Οι συμμετοχές του επενδυτή κρύπτο στο PEPE εκτιμάται ότι αξίζουν τώρα μόνο 2,4 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μη πραγματοποιηθείσες απώλειες άνω των 600.000 δολαρίων.

Παρά την πρόσφατη πτώση της τιμής του, το Pepe εξακολουθεί να έχει κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που το καθιστά το 45ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση τη συνολική αποτίμηση.

Από την έναρξή του στις 14 Απριλίου, το Pepe έχει προσελκύσει ευρεία προσοχή, με όγκο συναλλαγών άνω των 636 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ από τις 5 Μαΐου, καίει με το ένα χέρι περισσότερα από 5.000 ETH σε related gas fees μέσω των συναλλαγών Uniswap.

https://twitter.com/thiccythot_/status/1654343137396142080

Ενώ το memecoin έχει βιώσει ακραία μεταβλητότητα στην τιμή του, ο αριθμός των μεμονωμένων κατόχων έχει αυξηθεί σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με στοιχεία της Dune Analytics, υπάρχουν 144.534 μεμονωμένοι κάτοχοι του token κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η έλευση της μανίας του memecoin οδήγησε επίσης σε αύξηση των τελών στο Bitcoin δικτύου να εκτοξευθούν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, μετά από μια τεράστια αύξηση της δραστηριότητας Bitcoin που αφορούσε συναλλαγές που σχετίζονται με το BRC-20.

Τα memecoins έχουν παίξει ρόλο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων από τη δημιουργία του πιο ευρέως αναγνωρισμένου κρυπτονομίσματος που βασίζεται σε meme, του Dogecoin, το 2013. Αξίζει να επισημανθεί ότι λόγω της εγγενούς έλλειψης οποιωνδήποτε θεμελιωδών στοιχείων, η επένδυση σε memecoins μπορεί να είναι μια απίστευτα επικίνδυνη στρατηγική συναλλαγών, με τεράστια ποσά πλούτου να δημιουργούνται και να εξαφανίζονται εξίσου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: