“Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές”: Το Χονγκ Κονγκ κινείται προς τα εμπρός με την αδειοδότηση κρύπτο, λέει ο πρόεδρος της FinTech

Το φιλικό προς τα κρύπτο Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να είναι αποφασισμένο να δώσει στους πολίτες του πρόσβαση στις συναλλαγές κρύπτο, παρά το γεγονός ότι άλλες δικαιοδοσίες “κάνουν ένα βήμα πίσω”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης FinTech του Χονγκ Κονγκ (FTAHK).

Μιλώντας στο Cointelegraph στη Σύνοδο Κορυφής WOW του Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της FTAHK Neil Tan δήλωσε ότι ενώ η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να κάνουν πίσω από την αδειοδότηση της λιανικής διαπραγμάτευσης κρύπτο, “το Χονγκ Κονγκ κάνει ένα βήμα μπροστά”.

Την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ ένα καθεστώς αδειοδότησης για τα ανταλλακτήρια κρύπτο και ο Tan δήλωσε ότι “πρόκειται να συμπεριλάβει και τη λιανική πώληση”. Οι κατευθυντήριες γραμμές για την αδειοδότηση αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον Μάιο.

“Εάν υπάρχει πρόσβαση σε [κρύπτο] με νόμιμο και ρυθμιζόμενο τρόπο, τότε είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν συμμετέχοντες. Είναι ένα ‘χτίστε το και θα έρθουν’ επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Οι επιλογές λιγοστεύουν, στην πραγματικότητα”.

Τον Φεβρουάριο, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της περιοχής πρότεινε να επιτραπεί στους retail traders η πρόσβαση σε αδειοδοτημένες πλατφόρμες κρύπτο στις προτάσεις της για το καθεστώς αδειοδότησης των παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Σημείωσε ότι η άρνηση πρόσβασης θα μπορούσε να ωθήσει τους traders σε μη ρυθμιζόμενες υπερπόντιες πλατφόρμες. Επί του παρόντος, οι πλατφόρμες αυτές μπορούν να εξυπηρετούν μόνο διαπιστευμένους επαγγελματίες επενδυτές.

Τον Ιανουάριο, η διευθύνουσα σύμβουλος της Επιτροπής Κινητών Αξιών και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) Julia Leung Fung-yee δήλωσε ότι οι retail traders θα περιορίζονται σε “υψηλής ρευστότητας” ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μαζί με την παροχή αυτού που πολλοί θεωρούν ελκυστικό νομικό πλαίσιο για τα κρύπτο, το Χονγκ Κονγκ εστιάζει επίσης τις προσπάθειές του στην προσέλκυση ταλέντων και παρόχων υποδομών – αυτό που ο Tan αποκάλεσε “το back end”.

Πρόσθεσε ότι τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες στην περιοχή και αναλαμβάνουν δράση για να προσπαθήσουν να στηρίξουν το εισερχόμενο ταλέντο.

“Υπάρχουν πολλά ταλέντα πέρα από τα σύνορα και αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετή ανεργία”, δήλωσε ο Tan για την Κίνα. “Υπάρχουν πολλά ταλέντα που προέρχονται από τη Μεγάλη Τεχνολογία και ούτω καθεξής που μπορούν να έρθουν στο Χονγκ Κονγκ”.

Οι υποδομές για την υποστήριξη των κρύπτο πρέπει επίσης να είναι έτοιμες για να μπορέσει το Χονγκ Κονγκ να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του ως κόμβος εικονικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Tan. “Όταν έρχονται οι πλατφόρμες, έρχονται με αυτή την υποδομή. Φέρνουν μαζί τους και την υποδομή για να παραδώσουν το προϊόν”, πρόσθεσε.

“Οι άνθρωποι υιοθετούν πραγματικά [τα κρύπτο] μέσα στα χαρτοφυλάκιά τους. Είτε μιλάμε για τη λιανική πλευρά, είτε για επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας είτε για θεσμικούς επενδυτές, όλοι εξετάζουν τα χαρτοφυλάκιά τους και προσπαθούν να αποκτήσουν αυτού του είδους την έκθεση”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: