Η Kraken αντιμετωπίζει δικαστική εντολή για την παροχή δεδομένων χρηστών στην IRS για φορολογική συμμόρφωση

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας εξέδωσε διαταγή με την οποία απαιτεί από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken να παράσχει πληροφορίες λογαριασμών και συναλλαγών χρηστών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS). Η IRS ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τα δεδομένα για να προσδιορίσει εάν κάποιοι χρήστες της Kraken δεν έχουν δηλώσει με ακρίβεια τους φόρους τους.

Η δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου, επιβάλλει στην Kraken να αποκαλύψει τα στοιχεία των χρηστών που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 20.000 δολαρίων εντός ενός ημερολογιακού έτους. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες όπως ονόματα (πραγματικά ή ψευδώνυμα), ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς φορολογικού μητρώου, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διάφορα άλλα έγγραφα.

Η IRS κίνησε νομική διαδικασία κατά της Kraken τον Φεβρουάριο, αφού το ανταλλακτήριο κατέληξε σε διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με ισχυρισμούς για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών που σχετίζονται με την υπηρεσία staking της. Η IRS ισχυρίζεται ότι είχε εκδώσει προηγουμένως κλήση προς την Kraken το 2021, στην οποία το ανταλλακτήριο δεν συμμορφώθηκε. Η υπηρεσία επιδιώκει τώρα να διερευνήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις των χρηστών που πραγματοποίησαν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα μεταξύ 2016 και 2020.

Εκτός από τις πληροφορίες των χρηστών, η Kraken θα κληθεί να παράσχει διευθύνσεις blockchain και transaction hashes, οι οποίοι αποτελούν ήδη μέρος των διαθέσιμων δεδομένων συναλλαγών. Το ανταλλακτήριο μπορεί επίσης να κληθεί να παράσχει raw data στην IRS.

Ο δικαστής Joseph Spero, ο οποίος προήδρευσε της υπόθεσης, απέρριψε ορισμένα από τα αιτήματα της IRS, όπως η απαίτηση για πληροφορίες απασχόλησης και προέλευσης πλούτου από την Kraken. Ο δικαστής έκρινε τα αιτήματα αυτά υπερβολικά και τα απέρριψε.

Η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του αιτήματος της κυβέρνησης έρχεται σε μια εποχή που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εντείνουν τον έλεγχο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Τον Ιούνιο, η SEC κατέθεσε ξεχωριστές αγωγές κατά της Coinbase, κατηγορώντας την για τη λειτουργία παράνομου ανταλλακτηρίου, και της Binance.US, υποστηρίζοντας κακό χειρισμό των κεφαλαίων των πελατών, παραπλάνηση των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων περί κινητών αξιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: