Η αρχική λίστα συμμετεχόντων του FedNow εξαιρεί το Blockchain, αλλά αφήνει περιθώριο για μελλοντική ενσωμάτωση

Το FedNow, το επερχόμενο σύστημα άμεσων πληρωμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αποκάλυψε στις 29 Ιουνίου τον κατάλογο των πιστοποιημένων “πρώτων χρηστών”. Οι οργανισμοί αυτοί κρίθηκαν έτοιμοι να συνδεθούν με την πλατφόρμα κατά την έναρξή της στα τέλη Ιουλίου. Παραδόξως, κανένα δίκτυο blockchain δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό κατάλογο, παρά τις προηγούμενες ανακοινώσεις από δύο δίκτυα blockchain που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενσωματωθούν με το σύστημα άμεσων πληρωμών.

Ενώ ο τρέχων κατάλογος της FedNow δεν περιλαμβάνει κανένα δίκτυο blockchain, η υπηρεσία έχει δηλώσει ότι άλλοι οργανισμοί ενδέχεται να ενσωματωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Η Metal Blockchain, για παράδειγμα, εξέφρασε τα σχέδιά της να συνδεθεί με τη FedNow μόλις εξασφαλίσει τον κατάλληλο τραπεζικό χορηγό.

Το FedNow είναι μια υπηρεσία άμεσων πληρωμών που αναπτύσσεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατές τις στιγμιαίες μεταφορές μεταξύ τραπεζών εντός των ΗΠΑ, παρόμοια με το σύστημα ταχύτερων πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον ενιαίο χώρο πληρωμών σε ευρώ στην Ευρώπη.

Επί του παρόντος, οι τραπεζικές μεταφορές στις ΗΠΑ περιορίζονται σε ACH ή wire transfers, τα οποία δεν παρέχουν άμεσο διακανονισμό. Η έναρξη λειτουργίας του FedNow έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Δύο δίκτυα blockchain είχαν προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να “συνδεθούν” με το FedNow κατά την έναρξή του. Το ένα από αυτά είναι το Metal Blockchain της Metallicus. Τον Μάιο, η ομάδα της Metallicus δήλωσε ότι το δίκτυό της θα διευκολύνει την άμεση μετατροπή μετρητών σε stablecoins μέσω της ενσωμάτωσης με το FedNow. Ειδικότερα, ο επίσημος ιστότοπος της FedNow συμπεριέλαβε αρχικά την Metallicus στην “βιτρίνα παρόχων υπηρεσιών”, υπονοώντας μια επικείμενη ενσωμάτωση.

Ωστόσο, η καταχώριση αφαιρέθηκε λίγο μετά την ανακοίνωσή της, οδηγώντας σε εικασίες. Στις 15 Μαΐου, ένας χρήστης του Twitter επεσήμανε την ξαφνική αφαίρεση της Metallicus από τη βιτρίνα.

Ο πρόσφατα δημοσιευμένος κατάλογος “παρόχων υπηρεσιών” στις 29 Ιουνίου περιλαμβάνει τις ACI Worldwide, ECS Fin, FPS Gold, Open Payment Network και 11 άλλους παρόχους πληρωμών, αλλά δεν περιλαμβάνονται ούτε η Metallicus ούτε η Metal Blockchain.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metallicus, Marshall Hayner, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να ενσωματώσει το Metal Blockchain στο FedNow μόλις εξασφαλίσει την απαραίτητη τραπεζική χορηγία. Ανέφερε τη συνεχιζόμενη επικοινωνία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τους διαχειριστές του προγράμματος FedNow, ενώ εστιάζει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της τραπεζικής αλυσίδας τους.

Ένα άλλο δίκτυο blockchain, το Tassat, είχε επίσης ανακοινώσει την ενσωμάτωσή του με το FedNow. Η Tassat, δημιουργός της υπηρεσίας TassatPay και του ψηφιακού διατραπεζικού δικτύου, προσφέρει ένα ιδιωτικό blockchain από επιχείρηση σε επιχείρηση για εμπορικές τράπεζες. Τον Μάρτιο, η Tassat αποκάλυψε το σχέδιό της να συνδέσει την ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών B2B με την επερχόμενη υπηρεσία FedNow.

Ενώ η Tassat εμφανιζόταν στην “βιτρίνα παρόχων υπηρεσιών” του ιστότοπου FedNow από τις 30 Ιουνίου, δεν περιλαμβανόταν στους πιστοποιημένους πρώιμους χρήστες στην έκδοση της 30ής Ιουνίου.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι επιπλέον οργανισμοί που δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό κατάλογο ενδέχεται να γίνουν πάροχοι υπηρεσιών στο μέλλον. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα ισχυρό δίκτυο που θα περιλαμβάνει και τα 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Οι επικριτές του FedNow έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του σε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert F. Kennedy Jr. υποστήριξε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε “οικονομική δουλεία”. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρνήθηκε ρητά οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του FedNow και ενός CBDC σε δήλωση του Απριλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: