Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ πιέζει τους τραπεζικούς γίγαντες να δέχονται πελάτες κρύπτο: Έκθεση

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA), η οποία λειτουργεί ως κεντρική τράπεζα και ρυθμιστική αρχή της περιοχής, φέρεται να έχει ασκήσει πιέσεις σε μεγάλες τράπεζες, όπως η HSBC και η Standard Chartered, να δέχονται ως πελάτες ανταλλαγές κρύπτο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times της 15ης Ιουνίου, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η HKMA αμφισβήτησε τις εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και την Τράπεζα της Κίνας σε συνάντηση του Μαΐου – ρωτώντας τα ιδρύματα γιατί δεν δέχονται ως πελάτες τους ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, στις 27 Απριλίου, η HKMA εξέδωσε εγκύκλιο προς τα τραπεζικά ιδρύματα με την οποία τα προέτρεπε να δώσουν προσοχή στις νέες εξελίξεις της αγοράς και τα ενθάρρυνε να υιοθετήσουν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε νέους τομείς όπως η αγορά κρύπτο.

Στο έγγραφο, η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ ζητούσε συγκεκριμένα από τα ιδρύματα να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις κρύπτο, τις οποίες αποκαλεί “παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων”, να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της συνάντησης του περασμένου μήνα, η HKMA “ενθάρρυνε τις τράπεζες να μην φοβούνται”. Η πηγή πρόσθεσε ότι υπάρχει αντίθεση στην ανάληψη κρύπτο πελατών.

“Βλέπουμε κάποια αντίσταση από τα ανώτερα στελέχη των παραδοσιακών τραπεζών”, είπαν.

Η πίεση του Χονγκ Κονγκ υπέρ των κρύπτο έρχεται εν μέσω ενός ταραχώδους ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τα ανταλλακτήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε την Binance για παραβίαση της εγχώριας νομοθεσίας περί κινητών αξιών. Την επόμενη ημέρα, στις 6 Ιουνίου, η SEC μήνυσε την Coinbase με παρόμοιες κατηγορίες.

Σε μια κατάθεση στις 12 Ιουνίου, η Binance.US ισχυρίστηκε ότι η αγωγή της SEC ασκεί σημαντική πίεση στις σχέσεις της με τους τραπεζικούς της εταίρους στις Η.Π.Α. Επιπλέον, η Binance Australia αναγκάστηκε πρόσφατα να κλείσει όλες τις υπηρεσίες σε δολάρια Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων και των καταθέσεων, αφού οι τραπεζικοί δεσμοί της διακόπηκαν από τον τοπικό πάροχο πληρωμών Zepto.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι νομοθέτες από το Χονγκ Κονγκ εμφανίζονται πιο φιλικοί προς τις επιχειρήσεις κρύπτο.

Στις 10 Ιουνίου, το μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ, Johnny Ng, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ταλαιπωρημένη εταιρεία κρύπτο Coinbase στο Twitter και έφτασε στο σημείο να την προσκαλέσει να εγκαταστήσει τις δραστηριότητές της σε πιο φιλικό έδαφος.

Την 1η Ιουνίου, το Χονγκ Κονγκ θέσπισε νέους κανονισμούς κρύπτο που επέτρεψε στις επιχειρήσεις κρύπτο με τοπική άδεια να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους. Από αυτό το σημείο και έπειτα, κάθε επιχείρηση με έγκυρη άδεια μπορεί να εξυπηρετεί τους ιδιώτες επενδυτές, επιτρέποντάς τους να συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και Ethereum.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: