Η εφαρμογή Voyager θα ανοίξει ξανά για αναλήψεις πελατών μόλις στις 20 Ιουνίου

Η Voyager Digital ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά την εφαρμογή του και να επιτρέψει στους πελάτες να αποσύρουν επιτέλους τα χρήματά τους – σχεδόν ένα χρόνο μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης στο κεφάλαιο 11.

Ο διαχειριστής του πτωχευτικού σχεδίου της Voyager, Paul Hage, ανέφερε σε δικαστική κατάθεση της 14ης Ιουνίου ότι γύρω στις 15 Ιουνίου η εφαρμογή Voyager θα ενημερωθεί ώστε να εμφανίζει το ποσό που είναι διαθέσιμο για ανάληψη, και εκτίμησε ότι η περίοδος ανάληψης θα ξεκινήσει κάπου μεταξύ 20 Ιουνίου και 5 Ιουλίου.

Το σχέδιο πτώχευσης εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το δικαστήριο στις 17 Μαΐου και θα έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να λάβουν αρχικά το 35,72% των απαιτήσεών τους, κάνοντας ανάληψη κρύπτο μέσω της εφαρμογής Voyager ή σε μετρητά μετά από 30 ημέρες.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης, ο Hage σημείωσε επίσης ότι το χρεοκοπημένο κρύπτο hedge fund Three Arrows Capital εξακολουθεί να χρωστάει στη Voyager 650 εκατομμύρια δολάρια, οπότε, ενώ αυτή η πρώτη δόση απόσυρσης επιτρέπει την απόσυρση λίγο πάνω από το 35% των κεφαλαίων των πελατών, “η κύρια εστίαση θα μετατοπιστεί στην ανάκτηση πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να διανεμηθούν στους πιστωτές” μόλις ολοκληρωθεί η αρχική διανομή.

Επιπλέον, επιπλέον 445 εκατ. δολάρια από κεφάλαια πελατών θα μπορούσαν επίσης να διατεθούν στους πιστωτές εν αναμονή της οριστικής επίλυσης της προνομιακής απαίτησης της Alameda Research κατά της Voyager, η οποία δεν αναμένεται να συμβεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2023.

Αφού υπέβαλε αρχικά αίτηση πτώχευσης στις 5 Ιουλίου, η Voyager υπέβαλε δύο προηγούμενες προτάσεις πτωχευτικού σχεδίου, αλλά και οι δύο απορρίφθηκαν.

Η πρώτη από αυτές αφορούσε τον αμερικανικό βραχίονα της FTX, την FTX US, αλλά η συμφωνία ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάλασε μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX.

Στη συνέχεια, μια συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την Binance.US έπεσε επίσης στο κενό, αφού η Binance υπαναχώρησε στις 25 Απριλίου, επικαλούμενη ένα “εχθρικό και αβέβαιο ρυθμιστικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: