Η ορατότητα του Crypto Twitter στο Google πλήττεται καθώς μειώνονται τα Rate Limits

Η πρόσφατη εφαρμογή των Rate Limits από το Twitter έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ορατότητα των tweets από την πλατφόρμα στη μηχανή αναζήτησης της Google, με αποτέλεσμα τη μείωση της διάδοσης των πληροφοριών που μοιράζονται στον δημοφιλή ιστότοπο microblogging.

Το SearchEngineLand, μια αξιόπιστη πηγή στον κλάδο της διαδικτυακής αναζήτησης, ανέφερε ότι το Google Search παρουσίασε σημαντική πτώση στον αριθμό των URLs που αναπροσαρμόζονται στο ευρετήριο από το Twitter τις τελευταίες ημέρες.

Στις 3 Ιουλίου, η πηγή παρατήρησε μείωση άνω του 60% στον κορεσμό των αποτελεσμάτων του Twitter από τις μηχανές αναζήτησης, με μόνο περίπου 180 εκατομμύρια tweets να ευρετηριάζονται από τη Google.

Το The Verge κοινοποίησε επίσης μια δήλωση από εκπρόσωπο της Google στις 4 Ιουλίου, αναγνωρίζοντας τον περιορισμό στην ανίχνευση του Twitter.com και τον αντίκτυπό του στην εμφάνιση των tweets και των σελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο γνωστός σύμβουλος SEO Glen Gabe επεσήμανε τη μείωση της ορατότητας των λογαριασμών Twitter στην αναζήτηση, αποδίδοντάς την στην αδυναμία της Google να ανιχνεύσει αυτές τις διευθύνσεις URL λόγω της ανακατεύθυνσης του Twitter σε μη συνδεδεμένους χρήστες.

Ο τεχνολόγος Barry Schwartz διεξήγαγε τις δικές του δοκιμές, οι οποίες αποκάλυψαν παρόμοια πτώση στην ευρετηρίαση των tweets.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Twitter, Elon Musk, επέβαλε αμφιλεγόμενα προσωρινά όρια στον αριθμό των καθημερινών αναρτήσεων που μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με την απόσπαση δεδομένων και τη χειραγώγηση του συστήματος.

Η κοινότητα των κρύπτο, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Twitter για την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών, επέκρινε έντονα αυτούς τους περιορισμούς. Με τη μειωμένη ορατότητα των tweet στη Google, θα υπάρξει μείωση της έκθεσης του περιεχομένου που σχετίζεται με τα κρύπτο και προέρχεται από το Twitter.

Σε απάντηση στους περιορισμούς που επιβάλλει το Twitter, η αποκεντρωμένη εναλλακτική λύση του Twitter Mastodon έχει παρουσιάσει μια αύξηση της δραστηριότητας και μια αύξηση των ενεργών χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Instagram που ανήκει στη Meta ετοιμάζεται να ξεκινήσει το δικό του αντίπαλο Twitter με την ονομασία Threads αυτή την εβδομάδα, το οποίο μπορεί να παρέχει στους χρήστες μια εναλλακτική πλατφόρμα για την ανταλλαγή και την εμπλοκή με περιεχόμενο που σχετίζεται με τα κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: