Αμερικανοί νομοθέτες κατέθεσαν επίσημα νομοσχέδιο για την απόλυση του Προέδρου της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Ο βουλευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Warren Davidson εισήγαγε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον “SEC Stabilization Act”, όπως ανακοινώθηκε στις 12 Ιουνίου. Μία από τις κύριες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι η απόλυση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Γκάρι Γκένσλερ.

Ο Ντέιβιντσον ανέφερε σε δήλωσή του: 

“Οι κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ πρέπει να προστατεύονται από έναν τυραννικό πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού. Γι’ αυτό παρουσιάζω νομοθεσία για να διορθώσω τη συνεχιζόμενη κατάχρηση εξουσίας και να διασφαλίσω την προστασία που είναι προς το συμφέρον της αγοράς για τα επόμενα χρόνια. Ήρθε η ώρα για πραγματική μεταρρύθμιση και για την απόλυση του Gary Gensler ως προέδρου της SEC”.

Ο Ντέιβιντσον δήλωσε την πρόθεσή του να παρουσιάσει το νομοσχέδιο νωρίτερα φέτος. Έκανε αυτή την ανακοίνωση απαντώντας σε ένα tweet του νομικού επικεφαλής της Coinbase, Paul Grewal. Ο αντιπρόσωπος Tom Emmer είναι ο συν-συγγραφέας του νομοσχεδίου. Ο Emmer δήλωσε: “Ο νόμος για τη σταθεροποίηση της SEC θα κάνει αλλαγές κοινής λογικής για να διασφαλίσει ότι οι προτεραιότητες της SEC είναι με τους επενδυτές που είναι επιφορτισμένη να προστατεύει και όχι τα καπρίτσια της απερίσκεπτης προέδρου της”.

Σύμφωνα με το Fox News, το νομοσχέδιο θα απομακρύνει τον Gensler από το αξίωμά του και θα ανακατανείμει την εξουσία μεταξύ του προέδρου της SEC και των επιτρόπων. Θα προσθέσει επίσης έναν έκτο επίτροπο στον οργανισμό, θα απαγορεύσει σε οποιοδήποτε κόμμα να κατέχει την πλειοψηφία στην επιτροπή και θα δημιουργήσει μια θέση εκτελεστικού διευθυντή.

Αν και οι νομοθέτες δεν ανέφεραν το κρυπτονόμισμα στις δηλώσεις τους, τόσο ο Davidson όσο και ο Emmer είναι γνωστό ότι είναι υπέρ των κρύπτο και επικρίνουν την ηγεσία του Gensler στην SEC. Ο Emmer έχει, για παράδειγμα, αποκαλέσει τον Gensler “κακόπιστο ρυθμιστή” και ο Davidson είναι αντιπρόεδρος της νέας υποεπιτροπής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τη χρηματοοικονομική τεχνολογία και την ένταξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: