Η κινεζική πόλη ξεκινάει ένα τολμηρό ταξίδι προς την ψηφιακή υποδομή με την τεχνολογία Blockchain μέχρι το 2025

Σε μια σημαντική κίνηση, η κυβέρνηση της Σαγκάης, Κίνα, παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό της να προωθήσει την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού αστικού συστήματος ψηφιακής υποδομής blockchain μεταξύ 2023 και 2025. Σύμφωνα με ενημέρωση στον ιστότοπο της κυβέρνησης, το σχέδιο αποσκοπεί στην εκπλήρωση του στρατηγικού στόχου της μετατροπής της Σαγκάης σε ένα τεχνολογικά προηγμένο αστικό κέντρο, ενισχύοντας παράλληλα την ευρεία χρήση της τεχνολογίας blockchain στην οικονομία, τις δημόσιες υπηρεσίες και την αστική διοίκηση.

Η ανακοίνωση υπογράμμισε την ουσιαστική πρόοδο στην ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας blockchain και τη δημιουργία ενός ισχυρού τυποποιημένου συστήματος, που οδηγεί στην ανάδυση ενός ακμάζοντος βιομηχανικού οικοσυστήματος και στην καλλιέργεια επιδραστικών και καινοτόμων εταιρειών στον τομέα.

Με την ολοκλήρωσή της, η αστική ψηφιακή υποδομή blockchain αναμένεται να ενδυναμώσει διάφορες δημοτικές υποθέσεις, δημόσιες υπηρεσίες και βιομηχανίες σε ολόκληρη την περιοχή. Επιπλέον, πρόκειται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον συντονισμό των πόρων του δικτύου blockchain στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ και να λειτουργήσει ως διεθνής κόμβος ανταλλαγής blockchain, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της Κίνας ως ηγέτη της τεχνολογίας.

Η Κίνα, ως έθνος, προετοιμάζει ενεργά αρκετές πόλεις για να αγκαλιάσει και να εφαρμόσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Σε μια πρόσφατη πρωτοβουλία τον Μάιο, η πόλη Nanjing εισήγαγε την πλατφόρμα καινοτομίας τεχνολογίας και εφαρμογών China Metaverse Technology and Application Innovation Platform, με στόχο να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη του metaverse σε εθνική κλίμακα. Ομοίως, η πόλη Zhengzhou ανακοίνωσε προτάσεις για την υποστήριξη των εταιρειών metaverse που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υποδεικνύοντας τη δέσμευση της Κίνας να εξερευνήσει νέα σύνορα στην τεχνολογία.

Εκτός από τις εξελίξεις στο blockchain και το metaverse, η Κίνα έχει προωθήσει επιθετικά το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), το ψηφιακό γουάν, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο, η πόλη Jinan άρχισε να προωθεί τη χρήση του ψηφιακού γιουάν, δεχόμενη πληρωμές σε όλες τις διαδρομές των λεωφορείων της.

Καθώς το έθνος συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογική πρόοδο, η τελευταία προσπάθεια της Σαγκάης σε ψηφιακές υποδομές που τροφοδοτούνται με blockchain χρησιμεύει ως ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση της Κίνας σε ένα ψηφιακά συνδεδεμένο και καθοδηγούμενο από την καινοτομία μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: