Η Binance αποκτά άδεια για υπηρεσίες Crypto Broker-Dealer στο Ντουμπάι, επεκτείνοντας την παρουσία της στην περιοχή

Το Binance, ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, πέτυχε ένα ακόμη ρυθμιστικό ορόσημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αποκτώντας νέα άδεια στο Ντουμπάι.

Στις 31 Ιουλίου, η θυγατρική της Binance με έδρα το Ντουμπάι, Binance FZE, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι της χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) από τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (VARA) του Ντουμπάι.

Αυτή η νέα άδεια επιτρέπει στην Binance να παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και υπηρεσίες Broker-Dealer εικονικών περιουσιακών στοιχείων στο Ντουμπάι. Ωστόσο, οι επιτρεπόμενες υπηρεσίες περιορίζονται επί του παρόντος σε θεσμικούς και ειδικευμένους επενδυτές λιανικής εντός της περιοχής. Αυτοί οι επιλέξιμοι επενδυτές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών κρύπτο που συμμορφώνονται με τα πρότυπα που έχει θέσει η διακυβερνητική Ομάδα Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF).

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι οι χρήστες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της Binance βάσει της άδειας λειτουργίας MVP μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι λειτουργούν εντός ενός πλαισίου προστασίας των επενδυτών και διασφάλισης της αγοράς που είναι ειδικά προσαρμοσμένο για τον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Richard Teng, επικεφαλής των περιφερειακών αγορών της Binance, υπογράμμισε τη δέσμευση του χρηματιστηρίου να διασφαλίσει μια ασφαλή και απρόσκοπτη εμπειρία πελατών, ενώ παράλληλα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις Know Your Customer (KYC). Εξέφρασε την προτεραιότητά τους να λειτουργήσουν το πρώτο πλήρως ρυθμιζόμενο ανταλλακτήριο στο και από το Ντουμπάι, στο πλαίσιο ενός οικοσυστήματος που συμμορφώνεται με τη FATF, θέτοντας τα θεμέλια για παγκόσμια επεκτασιμότητα, διατηρώντας παράλληλα τη διασφάλιση των χρηστών.

Αυτή η πρόσφατη ρυθμιστική επιτυχία βασίζεται στα προηγούμενα επιτεύγματα της Binance, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής άδειας MVP που εκδόθηκε από τη VARA τον Μάρτιο του 2022 και της προπαρασκευαστικής άδειας MVP που αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα ανταλλακτήρια κρύπτο διαπίστωσαν ότι η προπαρασκευαστική άδεια MVP έχει περιορισμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα, τα ανταλλακτήρια που κατέχουν αυτή την άδεια μπορούν να εξυπηρετούν μόνο ένα πολύ περιορισμένο σύνολο διαπιστευμένων επενδυτών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας του VARA από ένα άλλο ανταλλακτήριο κρύπτο, το BitOasis, επειδή δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών πλαισίων. Η BitOasis διαβεβαίωσε τους χρήστες της ότι συνεργάζεται με τη VARA για την εκπλήρωση των υπόλοιπων προϋποθέσεων το συντομότερο δυνατό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: