Η CFTC θα μπορούσε να αναγκάσει την Binance να σταματήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ ως μέρος του διακανονισμού: Bernstein

Η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης των ΗΠΑ (CFTC) θα μπορούσε να απαιτήσει από την Binance να σταματήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ ως μέρος ενός πιθανού διακανονισμού, ανέφερε η έκθεση Bernstein την Τρίτη.

Η έκθεση Bernstein έρχεται αφότου η ρυθμιστική αρχή μήνυσε το ανταλλακτήριο και τον ιδρυτή του Changpeng Zhao επειδή επέτρεψε στους πολίτες των ΗΠΑ να εμπορεύονται παράγωγα και για εσκεμμένη διαφυγή των νόμων της χώρας.

Η CFTC κατηγορεί την Binance για παραβίαση των νόμων σχετικά με τις προσφορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, παράνομες εξωχρηματιστηριακές επιλογές εμπορευμάτων, παράλειψη εγγραφής ως έμπορος προμηθειών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, καθορισμένη αγορά συμβολαίων ή εγκατάσταση εκτέλεσης ανταλλαγών και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με τις διαδικασίες γνώσης του πελάτη (KYC) ή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

Η Binance.US είναι ένα μικρό μέρος της συνολικής δραστηριότητας και αποτελεί λιγότερο από το 5% των παγκόσμιων εργασιών του ανταλλακτηρίου, αναφέρει η έκθεση.

Δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, η έκθεση Bernstein αναμένει ότι η Binance θα επιδιώξει να “διαφυλάξει την κυρίαρχη διεθνή δραστηριότητά της, η οποία είναι η αγελάδα μετρητών της, και όπου έχει εργαστεί για άδειες στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλία”, έγραψαν οι αναλυτές Gautam Chhugani και Manas Agrawal.

Ο χρηματιστής αναφέρει ότι αυτή η τελευταία επιβολή δεν είναι “σημαντική για τις συνολικές αγορές κρύπτο”, καθώς οι δραστηριότητες της Binance.US δεν είναι σημαντικές, και δεν αναμένει ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει μεγάλο ξεπούλημα στην αγορά, καθώς η “ρυθμιστική αφήγηση” έχει μετατοπιστεί από τις ΗΠΑ στις αναμενόμενες ροές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας. Η λιανική αγορά κρύπτο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανοίξει από την 1η Ιουνίου.

Το Bitcoin (BTC), το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, διαπραγματευόταν κατά 2,8% χαμηλότερα στα 27.047 $ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η έκθεση Bernstein λέει ότι συνεχίζει να αναμένει τα θετικά από το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα να αντισταθμίσουν τους αρνητικούς τίτλους που προέρχονται από τις αγορές των ΗΠΑ, έως ότου υπάρξει μια ρυθμιστική αλλαγή στις ΗΠΑ

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: