Η KC Fed παρακολουθεί την εύρωστη ανάπτυξη της βιομηχανίας κρύπτο ATM εν μέσω προκλήσεων από τους ληστρικούς φορείς εκμετάλλευσης

Ο τομέας των κρύπτο ΑΤΜ γνωρίζει ισχυρή ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Κάνσας Σίτι. Παρά την αντιμετώπιση επικρίσεων σχετικά με παράνομες ή ληστρικές δραστηριότητες, τα κρύπτο ΑΤΜ συνεχίζουν να προσελκύουν μια αυξανόμενη πελατειακή βάση. Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για βελτιωμένη εκπαίδευση των χρηστών σε κρυπτονομίσματα σε αυτόν τον ακμάζοντα κλάδο.

Τα κρύπτο ΑΤΜ, που μοιάζουν με τα παραδοσιακά ΑΤΜ, επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέπουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ή σταθερά νομίσματα σε νόμισμα fiat και αντίστροφα. Συνήθως βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα, τα εν λόγω ΑΤΜ χρεώνουν τέλη για τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, η έκθεση υπογραμμίζει ότι τα τέλη αυτά έχουν προκαλέσει διαμάχη, με το μέσο κόστος χρήσης ενός κρύπτο ΑΤΜ να κυμαίνεται μεταξύ 15-16%. Ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης ορίζουν δυσμενείς συντελεστές μετατροπής, διογκώνοντας ουσιαστικά τα τέλη σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 20%.

Η έκθεση προσδιορίζει τέσσερις διαφορετικές ομάδες χρηστών για τα κρύπτο ΑΤΜ. Ορισμένοι χρήστες είναι ιδιώτες που προτιμούν συναλλαγές με μετρητά και μπορεί να μην έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι πιο άνετα με την τεχνολογία των ΑΤΜ από ό,τι με τα ανταλλακτήρια κρύπτο, αποτελούν ένα άλλο τμήμα. Οι χρήστες που αναζητούν ευκολία επιλέγουν τα ΑΤΜ, ενώ άλλοι εκτιμούν τη σχετική ανωνυμία που προσφέρουν αυτά τα μηχανήματα.

Για να λειτουργήσουν, τα ΑΤΜ κρύπτο απαιτούν ταυτοποίηση του χρήστη, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου, λόγω της κατάταξής τους ως επιχειρήσεις εξυπηρέτησης χρημάτων. Κατά συνέπεια, υπόκεινται τόσο σε πολιτειακούς όσο και σε ομοσπονδιακούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς μπορεί να συνεπάγεται σημαντικά γενικά έξοδα για τους φορείς εκμετάλλευσης, αν και η συμμόρφωση σε ολόκληρο τον κλάδο είναι μερικές φορές ελλιπής.

Οι μειονοτικές ομάδες και οι μετανάστες αποτελούν σημαντικό μέρος των χρηστών κρύπτο ΑΤΜ. Οι μετανάστες χρησιμοποιούν συχνά αυτά τα ΑΤΜ για να αποκτήσουν κρυπτονόμισμα για συναλλαγές από άτομο σε άτομο, όπως εμβάσματα. Η έκθεση υποδηλώνει ότι, όταν λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ευκολία, η εξοικονόμηση χρόνου, η ασφάλεια των συναλλαγών και η ταχύτητα, το κόστος της χρήσης κρυπτονομίσματος που λαμβάνεται από ΑΤΜ Bitcoin για εμβάσματα μπορεί να είναι συγκρίσιμο με τη χρήση υπηρεσιών τρίτων με μετρητά.

Ωστόσο, ο κλάδος των ATM κρυπτονομισμάτων έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για ληστρική ένταξη, όπου οι υπηρεσίες υψηλού κινδύνου και υψηλού κόστους μεταμφιέζονται ως ευκαιρίες για οικονομικά μειονεκτούντα άτομα να έχουν πρόσβαση σε δυνητικά προσοδοφόρες χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Η έκθεση εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές σημαντικές απώλειες που μπορεί να υποστούν οι αμόρφωτοι επενδυτές κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν αυτά τα ΑΤΜ για να αγοράσουν ευμετάβλητα κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, η έκθεση παραπέμπει σε στοιχεία της Chainalysis που αποκαλύπτουν ότι τα θύματα απάτης διακίνησαν 345 εκατομμύρια δολάρια μέσω των ATM κρύπτο το 2022. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος του κλάδου στη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος και των απάτων εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το κοινό.

Παρά τη σπανιότητα και την αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων του κλάδου, η έκθεση επιβεβαιώνει ότι ο κλάδος των κρύπτο ΑΤΜ βρίσκεται σε άνοδο, ανακάμπτοντας από την ύφεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ειδικότερα, η Bitcoin Depot, ένας φορέας του κλάδου, εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο και παρουσίασε σημαντική αύξηση των εσόδων της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: