Η κατάθεση της BlackRock για το Spot Bitcoin ETF αποκαλύπτει την Coinbase ως συνεργάτη για “Surveillance-Sharing”

Η πρόσφατη κατάθεση της BlackRock για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) έριξε φως στη συνεργασία της με το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase για μια “συμφωνία επιμερισμού εποπτείας”.

Σε μια αίτηση που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στις 29 Ιουνίου, το χρηματιστήριο Nasdaq ζήτησε αλλαγή κανόνων για να καταστεί δυνατή η εισαγωγή του Bitcoin ETF της BlackRock. Η κατάθεση αποκάλυψε μια συνεργασία μεταξύ του Nasdaq και της Coinbase, που ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος εποπτείας της αγοράς του ανταλλακτηρίου παρέχοντας πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τις επιτόπιες συναλλαγές Bitcoin.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε την τροποποίηση από την ARK Investment Management της δικής της αίτησης spot Bitcoin ETF, η οποία περιελάμβανε συμφωνία επιμερισμού της εποπτείας με το Chicago Board Options Exchange (Cboe) και ένα μη κατονομαζόμενο ανταλλακτήριο κρύπτο με έδρα τις ΗΠΑ. Προέκυψε η εικασία ότι το αδιευκρίνιστο ανταλλακτήριο ήταν το Coinbase, παρουσιάζοντας ενδεχομένως σύγκρουση με την αίτηση ETF της BlackRock.

Στις 30 Ιουνίου, η SEC φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι οι καταθέσεις κρυπτο ETF με τον Nasdaq και την Cboe δεν ήταν επαρκώς σαφείς και περιεκτικές. Ο ρυθμιστικός φορέας συνέστησε στους αιτούντες να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις εποπτείας τους. Η BlackRock υπέβαλε αρχικά την αίτησή της για το spot Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου.

Παρά τις πολλαπλές αιτήσεις των συμμετεχόντων στην αγορά, η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει κανένα spot ETF που να συνδέεται με επενδύσεις κρύπτο. Η Grayscale Investments, μετά την απόρριψη του spot Bitcoin ETF της τον Ιούνιο του 2022, κατέθεσε αγωγή κατά της SEC, ισχυριζόμενη ασυνεπή μεταχείριση παρόμοιων επενδυτικών οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο βασίζονται σε διαθέσιμες πηγές και δεν θα πρέπει να θεωρούνται χρηματοοικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: