Το Bitcoin συνεχίζει να είναι το κύριο επίκεντρο για τους επενδυτές, καθώς σημειώνει υψηλά έτους: CoinShares

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της CoinShares, το Bitcoin (BTC) παρέμεινε στο επίκεντρο της προσοχής των θεσμικών επενδυτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς το κρυπτονόμισμα συνεχίζει να επιτυγχάνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών το 2023.

Στην έκθεση, ο επικεφαλής έρευνας της CoinShares, James Butterfill, τόνισε ότι τα προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin έλαβαν εισροές 310,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου των δύο εβδομάδων, αντιπροσωπεύοντας την πλειονότητα των εισροών σε προϊόντα κρύπτο.

Ο Butterfill σημείωσε: “Το Bitcoin παρέμεινε στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών […] με τις εισροές των τελευταίων 2 εβδομάδων να αντιπροσωπεύουν το 98% όλων των ροών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

Αυτό το κύμα εισροών σηματοδοτεί μια σημαντική αντιστροφή από τις εννέα συνεχόμενες εβδομάδες εκροών που προηγήθηκαν. Ωστόσο, τα βραχυπρόθεσμα προϊόντα Bitcoin παρουσίασαν μια μικρή εκροή ύψους 0,9 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που τα προϊόντα Bitcoin αντιπροσωπεύουν το 98% των εισροών σε επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων. Η τάση αυτή συμπίπτει με την πρόσφατη άνοδο της τιμής του Bitcoin και την κυριαρχία του στην αγορά.

Μεγάλο μέρος αυτής της ανόδου των τιμών έχει αποδοθεί στην κατάθεση της αίτησης spot Bitcoin ETF της BlackRock στις 15 Ιουνίου, την οποία ακολούθησαν παρόμοιες καταθέσεις από διακεκριμένες επενδυτικές εταιρείες όπως η Fidelity, η Invesco, η Wisdom Tree και η Valkyrie.

Από την κατάθεση της αίτησης, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 25,2% και σήμερα βρίσκεται στα 31,050 δολάρια. Η κυριαρχία του Bitcoin, η οποία μετρά την κεφαλαιοποίησή του σε σχέση με τη συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων, έχει φτάσει το 51,46%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Αντίθετα, τα επενδυτικά προϊόντα που επικεντρώνονται στο Ethereum σημείωσαν εισροές ύψους 2,7 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών μετά από μια περίοδο εκροών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fireblocks, Michael Shaulov, σχολίασε το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, δηλώνοντας ότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin και το Ethereum έχουν συγκεντρώσει σημαντική προσοχή, ενώ το ενδιαφέρον για τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα ήταν σχετικά χαμηλότερο.

Ο Shaulov πρόσθεσε: “Το αφήγημα γύρω από το Ethereum είναι λίγο πολύ η κατανόηση ότι τα μελλοντικά οικοσυστήματα tokenization είναι πιθανό να βασίζονται σε EVM. Και αν βασίζονται σε EVM, τότε το Ethereum θα παίξει ως χρησιμότητα”.

Όσον αφορά το Bitcoin, ο Shaulov σημείωσε ότι το αφήγημα ήταν λιγότερο συγκεκριμένο, αλλά οι περισσότεροι επενδυτές αναγνωρίζουν την ανάγκη διακράτησης του κρυπτονομίσματος στα χαρτοφυλάκιά τους.

Συνολικά, η συνεχής άνοδος της τιμής του Bitcoin και η κυριαρχία του έχουν εδραιώσει τη θέση του ως προτιμώμενη επιλογή για τους θεσμικούς επενδυτές. Ενώ άλλα κρυπτονομίσματα προσελκύουν την προσοχή, το Bitcoin παραμένει στο προσκήνιο λόγω της καθιερωμένης φήμης του και της χρησιμότητάς του στο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: