Η ισπανική φορολογική υπηρεσία θα στείλει πάνω από 328,000 ειδοποιήσεις σε κατόχους κρύπτο

Η Ισπανική Υπηρεσία Φορολογικής Διοίκησης (AEAT) εντείνει τις προσπάθειές της να χρεώσει τους τοπικούς κατόχους περιουσιακών στοιχείων κρύπτο. Η AEAT σκοπεύει να αποστείλει 328.000 προειδοποιητικά ειδοποιητήρια σε όσους θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους για τα κρυπτονόμισμα για το φορολογικό έτος 2022.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Mundo, ο αριθμός των ειδοποιήσεων αυξήθηκε κατά 40% σε ένα χρόνο, με 150.000 προειδοποιήσεις το 2022. Ωστόσο, οι φορολογικές αρχές φαίνεται να παίρνουν το θέμα στα σοβαρά μόλις πρόσφατα, με μόλις 15.000 ειδοποιήσεις το 2021.

Ωστόσο, η δραστηριότητα αυτή δεν επικεντρώνεται μόνο στα κρύπτο, με περισσότερες από 660.000 ειδοποιήσεις να αποστέλλονται φέτος σε όσους δεν έχουν δηλώσει επαρκώς τα εισοδήματα από ενοίκια και 807.000 για τα εισοδήματά τους στο εξωτερικό.

Οι ειδοποιήσεις αποτελούν την εθελοντική πρόσκληση για την καταβολή του φόρου, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 19% και 23% για τα κέρδη που αποκτώνται μέσω της πώλησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Όσοι δεν θα πληρώσουν εγκαίρως τους φόρους θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο πρόστιμο 26%, το οποίο υπολογίζεται από τον αριθμό των μη καταβληθέντων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον Αύγουστο του 2022, το 6,8% του πληθυσμού της Ισπανίας κατέχει περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Η πλειονότητά τους είναι ηλικίας 35 έως 44 ετών, έχουν ανώτερη εκπαίδευση και κερδίζουν πάνω από 3.000 ευρώ (περίπου 3.300 δολάρια) μηνιαίως.

Η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από τον αριθμό των ΑΤΜ κρύπτο με 231 μηχανήματα, περίπου το 15% του συνολικού αριθμού. Σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: