Διευθύνων Σύμβουλος Binance CZ: Οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται βαθιά κατανόηση των κρύπτο για σωστούς κανόνες

Σε μια συζήτηση φωτιάς κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Web3 του Χονγκ Κονγκ, ο Changpeng Zhao (CZ), διευθύνων σύμβουλος της Binance, εξέφρασε ότι είναι σημαντικό για τις ρυθμιστικές αρχές κρύπτο να έχουν βαθιά κατανόηση του κλάδου για να διευκολύνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις κρύπτο. Τη συζήτηση φωτιάς συντόνισε ο Deng Chao, διευθύνων σύμβουλος της Hashkey Capital.

Σύμφωνα με τον CZ, “υπάρχει μια πολύ φυσική τάση να δανειστεί κανείς τους παραδοσιακούς κανονισμούς του χρηματοπιστωτικού κλάδου για να τους εφαρμόσει στα κρύπτο. Τα κρύπτο είναι διαφορετική από τις τράπεζες και τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες.” Συνέχισε εξηγώντας ότι η γνώση των απαντήσεων σε απλές ερωτήσεις όπως ο τρόπος ταξινόμησης των διαφόρων περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντική για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τους κανονισμούς του κλάδου, καθώς υπάρχουν πολλοί τύποι περιουσιακών στοιχείων κρύπτο. Ορισμένα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να μοιάζουν με τίτλους, άλλα με εμπορεύματα ή με τοκενς χρησιμότητας, ενώ ορισμένα μπορεί να έχουν ακόμη και συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών.

Όταν ρωτήθηκε για τη σύστασή του σχετικά με το καλό ρυθμιστικό πλαίσιο, ο CZ δήλωσε ότι το να έχεις ασαφείς κανονισμούς είναι “το χειρότερο” και το να έχεις ρυθμιστική σαφήνεια είναι καλύτερο. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι καλύτερο να αφήσουμε τον κλάδο να αναπτυχθεί πλήρως πριν εισαγάγουμε κανονισμούς. Ο ιδιαίτερος λόγος γι’ αυτό είναι ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι ακριβώς θα είναι δημοφιλές στον κλάδο.

Σε σχέση με τους φορείς του κλάδου των κρύπτο και την προσέγγισή τους απέναντι στις ρυθμιστικές αρχές των κρύπτο, ο CZ συμβούλευσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πολύ ενεργή συνεργασία μαζί τους. Εξήγησε ότι, αν και πολλές από τις ρυθμιστικές αρχές κρύπτο σε όλο τον κόσμο είναι πολύ δεκτικές, υπάρχουν ορισμένοι που εξακολουθούν να είναι πολύ επιφυλακτικοί. Ωστόσο, ο σκεπτικισμός θα πρέπει να αποτρέψει τους φορείς της βιομηχανίας κρύπτο από το να εμπλέκουν τις ρυθμιστικές αρχές σε συζητήσεις.

Απαντώντας στο τι θα μπορούσε να προκαλέσει τη μαζική υιοθέτηση των κρύπτο, ο CZ δήλωσε ότι το γεγονός ότι πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να έρθουν για τα κρύπτο μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη των κρύπτο. Εξήγησε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει τις τράπεζες, την πρόσβαση σε fiat και να θέσει περισσότερους περιορισμούς στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές ωθούν στην πραγματικότητα περισσότερους ανθρώπους προς τα κρύπτο.

Ο CZ τόνισε την ανάγκη να επιδείξουν υπομονή οι φορείς του κλάδου των κρύπτο. Είπε ότι η κατανόηση του γεγονότος ότι το πρώτο σχέδιο κανονισμών είναι πάντα πιθανότατα υπερβολικά περιοριστικό είναι σημαντική και έτσι σε θέμα χρόνου, συνήθως βρίσκεται μια ισορροπία.

Το Χονγκ Κονγκ που υποστηρίζει το web3 έδειξε πρόσφατα την υποστήριξή του στο Web3, λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας Web3.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: