Η HSBC Εισάγει Bitcoin και Ethereum ETF στο Χονγκ Κονγκ

Η HSBC, μία από τις κορυφαίες τράπεζες στο Χονγκ Κονγκ, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την επέκταση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων στην περιοχή. Η τράπεζα επιτρέπει πλέον στους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin και Ethereum που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Αυτή η πρωτοποριακή κίνηση τοποθετεί την HSBC ως την πρώτη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ που επιτρέπει τέτοιου είδους συναλλαγές, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στην ευρεία αποδοχή των κρυπτονομισμάτων. Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές που υποστηρίζουν πιο φιλικές προς κρύπτο πολιτικές.

Η HSBC γίνεται η πρώτη τράπεζα του Χονγκ Κονγκ που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση Bitcoin και Ethereum ETFs

Τα διαθέσιμα ETF κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνουν το CSOP Bitcoin Futures ETF, το CSOP Ethereum Futures ETF και το Samsung Bitcoin Futures Active ETF. Ως βασικός παράγοντας στο οικονομικό τοπίο του Χονγκ Κονγκ, η HSBC κατέχει μοναδικές θέσεις ως εκδότες του νομίσματος της πόλης και ως πρόεδρος του λόμπι της Ένωσης Τραπεζών του Χονγκ Κονγκ. Αναλαμβάνοντας το προβάδισμα στη διευκόλυνση της χρήσης κρυπτονομισμάτων, η HSBC ανοίγει το δρόμο για την αυξημένη υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή.

Προηγουμένως, η ρυθμιστική αρχή τραπεζών του Χονγκ Κονγκ φέρεται να άσκησε πίεση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των HSBC και Standard Chartered, για να εμπλακούν σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ως πελάτες. Ενώ οι τράπεζες δεν έχουν απαγόρευση στους πελάτες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, συχνά εκδηλώνουν απροθυμία να συνεργαστούν με ανταλλακτήρια λόγω ανησυχιών για πιθανές νομικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος και τις παράνομες δραστηριότητες.

Η HSBC γίνεται η πρώτη τράπεζα του Χονγκ Κονγκ που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση Bitcoin και Ethereum ETFs

Σε επιστολή που απευθυνόταν στους δανειστές, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) τόνισε ότι η δέουσα επιμέλεια στους δυνητικούς πελάτες δεν πρέπει να δημιουργεί αδικαιολόγητη επιβάρυνση, ιδιαίτερα για όσους δημιουργούν γραφεία στο Χονγκ Κονγκ. Το HKMA υπενθύμισε επίσης στις τράπεζες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ότι η διεξαγωγή συναλλαγών με εταιρείες κρύπτο δεν είναι παράνομη, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Κίνα όπου οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έχουν απαγορευτεί από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η απόφαση της HSBC σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο του Χονγκ Κονγκ και δημιουργεί ένα ενθαρρυντικό προηγούμενο για άλλες τράπεζες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Η υιοθέτηση των ευκαιριών που παρουσιάζουν τα κρυπτονομίσματα ευθυγραμμίζεται με το ψηφιακό μέλλον της χρηματοδότησης και η HSBC ηγείται της χρέωσης.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο χρησιμεύουν ως γενικός σχολιασμός της αγοράς και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως επενδυτικές συμβουλές. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας πριν λάβετε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: