Η έγκριση της άδειας Bybit ενισχύει την υιοθέτηση των κρύπτο στην Κύπρο

Το ανταλλακτήριο κρύπτο Bybit έλαβε άδεια λειτουργίας ως ανταλλακτήριο και υπηρεσία θεματοφυλακής στην Κύπρο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας του. Το Bybit, το τρίτο πιο επισκέψιμο ανταλλακτήριο στον κόσμο, θα προσφέρει πλέον υπηρεσίες συναλλαγών μεταξύ κρυπτονομισμάτων και νομισμάτων fiat, μαζί με άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Κάνε την εγγραφή σου στην Bybit απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος 50$!

Η Κύπρος, το τρίτο πολυπληθέστερο νησί της Μεσογείου, με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, αποκτά όλο και μεγαλύτερη προβολή ως hotspot κρύπτο στην περιοχή. Η χώρα έχει επιδείξει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση ανατρεπτικών τεχνολογιών όπως το blockchain. Το 2022, ο Κυριάκος Κόκκινος, πρώην αναπληρωτής υπουργός του προέδρου για την έρευνα, περιέγραψε το όραμα της Κύπρου να γίνει κόμβος για τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Ενώ η κυπριακή κεντρική τράπεζα έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, η χώρα έχει καταβάλει προσπάθειες για τη διερεύνηση της τεχνολογίας blockchain και τα κρύπτο. Ωστόσο, το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τον νόμο περί τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων, που αποσκοπούσε στην υιοθέτηση του blockchain και των κρύπτο, δεν συνεχίστηκε από το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών τον Απρίλιο του 2023.

Παρά ταύτα, η Κύπρος δεν έχει ακόμη δει το ίδιο επίπεδο υιοθέτησης των κρύπτο με το γειτονικό της νησί, τη Μάλτα, η οποία είναι γνωστή ως “Blockchain Island” λόγω του ακμάζοντος οικοσυστήματος κρύπτο. Η Μάλτα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον υψηλότερο αριθμό θέσεων εργασίας ανά κάτοικο που σχετίζονται με το blockchain και αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.

Αντίθετα, ο γίγαντας της βιομηχανίας κρύπτο Binance ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή του να διαγράψει την εγγραφή του στην Κύπρο. Η Binance, η οποία αρχικά είχε την έδρα της στην Κίνα, αλλά με παγκόσμια παρουσία και γραφεία σε δικαιοδοσίες φιλικές προς τα κρύπτο, όπως το Ντουμπάι και το Μπαχρέιν, μετατόπισε την εστίασή της μακριά από την Κύπρο για να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες αγορές.

Κάνε την εγγραφή σου στην Bybit απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος 50$!

Η Bybit, ωστόσο, αναγνωρίζει τις τεράστιες δυνατότητες της κυπριακής αγοράς και θεωρεί την έγκριση της άδειας ως μια σημαντική ευκαιρία να συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων. Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, η Bybit στοχεύει στην προώθηση της υιοθέτησης των κρύπτο και στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας κρύπτο της χώρας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: