Η Grayscale προσφεύγει στην SEC για ταυτόχρονη έγκριση πολλαπλών Bitcoin ETFs

Η Grayscale, ένας διακεκριμένος διαχειριστής κρύπτο κεφαλαίων, καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να εγκρίνει ταυτόχρονα όλα τα προτεινόμενα spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs), ώστε να μην ευνοηθεί ένα έναντι των άλλων. Σε μια ανάρτηση στις 27 Ιουλίου, ο Craig Salm, Chief Legal Officer της Grayscale, αποκάλυψε ότι η νομική ομάδα της εταιρείας είχε υποβάλει επιστολή σχετικά με οκτώ καταθέσεις spot Bitcoin ETF, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους, υποστηρίζοντας μια δίκαιη και ομαλή διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η επιστολή προέβαλε το επιχείρημα ότι η SEC θα μπορούσε να εγκρίνει spot ETFs με βάση τις προηγούμενες εγκρίσεις της για τα Bitcoin futures ETFs, καθώς οι δύο τύποι κεφαλαίων συνδέονται στενά. Η Grayscale ασχολήθηκε επίσης με τις πρόσφατες συμφωνίες επιμερισμού εποπτείας (SSA) μεταξύ της Coinbase και των παρόχων spot ETF, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες αυτές δεν ήταν μια νέα ιδέα και ενδέχεται να μην πληρούν τα πρότυπα της SEC.

Διάφορες καταθέσεις ETF από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Invesco, η BlackRock, η Valkyrie, η VanEck, η Wisdom, η Fidelity και η ARK Invest, ενημερώθηκαν πρόσφατα για να συμπεριλάβουν SSA με την Coinbase. Αυτές οι συμφωνίες θα περιλαμβάνουν την ανταλλαγή δεδομένων του βιβλίου συναλλαγών της Coinbase και άλλων πληροφοριών με την SEC για την παρακολούθηση πιθανής χειραγώγησης της αγοράς ή παράτυπων δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης.

Στα τέλη Ιουνίου, η SEC καθυστέρησε τις εγκρίσεις των ETF, επικαλούμενη την ανάγκη για SSA λόγω ανησυχιών για πιθανή χειραγώγηση στις αγορές κρύπτο. Η Grayscale, ωστόσο, αμφισβήτησε ότι τα SSA “δεν θα ικανοποιούσαν ούτε θα ήταν απαραίτητα” σύμφωνα με τα πρότυπα της SEC, υποστηρίζοντας ότι η Coinbase δεν είναι εγγεγραμμένη στην SEC ως securities exchange ή broker-dealer, ούτε στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης ως futures exchange.

Η Grayscale τόνισε ότι η έγκριση αυτών των ETF θα αποτελούσε σημαντική αλλαγή στην εφαρμογή των προτύπων της SEC και θα μπορούσε να δημιουργήσει αθέμιτο πλεονέκτημα για τις προτάσεις αυτές. Προέτρεψαν την SEC να μην χορηγήσει ένα διακριτικό πλεονέκτημα πρώτης κίνησης.

Το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin, έχει σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο επενδυτές. Η Grayscale πιστεύει ότι εάν το GBTC μετατραπεί σε ETF, θα μπορούσε να επιστρέψει σημαντική αξία στους επενδυτές, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη η SEC να εξετάσει το ενδεχόμενο έγκρισης spot Bitcoin ETFs.

Η Grayscale υπέβαλε προηγουμένως αίτηση για τη μετατροπή της GBTC σε spot Bitcoin ETF τον Ιούνιο, αλλά η SEC απέρριψε την αίτηση. Σε απάντηση, η Grayscale κατέθεσε αγωγή κατά της ρυθμιστικής αρχής, κατηγορώντας την για αυθαίρετη μεταχείριση, καθώς δεν εφάρμοσε συνεπή πρότυπα σε παρόμοια επενδυτικά οχήματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: