Επανάσταση στην υιοθέτηση των κρύπτο: Αισιοδοξία αποκαλύπτει καινοτόμο πορτοφόλι που επιτρέπει την είσοδο στο Twitter για τη λήψη κρύπτο

Η Optimism, η γνωστή λύση κλιμάκωσης του Ethereum, παρουσίασε ένα καινοτόμο πορτοφόλι με την ονομασία “Beam”, προσφέροντας στους χρήστες έναν απρόσκοπτο τρόπο δημιουργίας διεύθυνσης πορτοφολιού χωρίς την ανάγκη για seed words. Το πορτοφόλι ξεχωρίζει για τη βολική λειτουργία εξοικονόμησης λογαριασμού που ενεργοποιείται από μια τυπική σύνδεση στο Twitter. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προγραμματιστή του στις 27 Ιουλίου, το Beam λειτουργεί απευθείας μέσα σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε λήψη.

Η Eco, μια εταιρεία πληρωμών που υποστηρίζεται από διακεκριμένες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Web3, όπως οι Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Founders Fund, Lightspeed Venture Partners και Pantera Capital, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Beam.

Για να δημιουργήσουν ένα πορτοφόλι Beam, οι χρήστες απλώς επισκέπτονται τον ιστότοπο της εφαρμογής, ο οποίος δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό QR που αντιπροσωπεύει μια διεύθυνση Optimism. Αυτός ο κωδικός QR μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε προτίθεται να στείλει κρύπτο στον χρήστη. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αντιγράψουν τη διεύθυνση από τον κωδικό QR και να τη μοιραστούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων. Η διαδικτυακή εφαρμογή είναι προσβάσιμη τόσο μέσω επιτραπέζιων όσο και μέσω κινητών συσκευών.

Για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού τους, οι χρήστες ακολουθούν μια απλή διαδικασία. Επιλέγουν “αποθήκευση πρόσβασης” και συνδέονται στο Twitter μέσω της διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API). Μετά από αυτό, κάνουν κλικ στο “save access” για άλλη μια φορά, ζητώντας τους να δημιουργήσουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Με την υποβολή του κωδικού πρόσβασης, ολοκληρώνεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του λογαριασμού. Στη συνέχεια, εάν η συσκευή ενός χρήστη καταρρεύσει, μπορεί να ανακτήσει αβίαστα τον λογαριασμό του χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Twitter.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eco App και του Beam, Andy Bromberg, εξηγεί ότι το Beam χρησιμοποιεί το Web3Auth για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας λογαριασμού. Αυτή η νέα τεχνολογία πορτοφολιού επιτρέπει τη δημιουργία seedless wallets. Ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργείται από τον χρήστη χρησιμεύει ως εφεδρικό shard για το Web3Auth, διασφαλίζοντας ότι κανένα hash του δεν αποθηκεύεται ποτέ σε κεντρικό διακομιστή. Αυτό το μέτρο ασφαλείας διασφαλίζει ότι ούτε το Twitter ούτε το Eco μπορούν να εκτελέσουν μη εξουσιοδοτημένες μεταφορές για λογαριασμό των χρηστών.

Παρόλο που το εγγενές νόμισμα του Optimism είναι το Ether, το Beam εντυπωσιακά δεν απαιτεί από τους χρήστες να κατέχουν ETH για την κάλυψη των τελών αερίου. Αντ’ αυτού, τα gas fees μπορούν να πληρωθούν με το νόμισμα που χρησιμοποιείται στη μεταφορά. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να στείλει 100 δολάρια σε USDC και να πληρώσει το ισοδύναμο των 0,50 δολαρίων σε USDC ως gas fee.

Η επίτευξη αυτής της λειτουργικότητας περιλαμβάνει τη μετάδοση δύο διαφορετικών συναλλαγών από το πορτοφόλι. Η πρώτη συναλλαγή εκπληρώνει το αίτημα του χρήστη, ενώ η δεύτερη συναλλαγή αποτελεί δέσμευση για την πληρωμή ενός λογαριασμού “paymaster” τρίτου μέρους, εάν ο paymaster συμφωνήσει να πληρώσει τα τέλη αερίου για λογαριασμό του χρήστη. Χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση με USDC, ο paymaster θα καλύψει ETH αξίας 0,50 δολαρίων για λογαριασμό του χρήστη, ενώ ο χρήστης θα καταβάλει ταυτόχρονα 0,50 δολάρια USDC στον paymaster. Το σημαντικότερο είναι ότι οι paymasters δεν επιτρέπεται να επιβάλλουν πρόσθετες χρεώσεις πέραν αυτών που συμφωνεί ο χρήστης, καθώς το ποσό της χρέωσης ενσωματώνεται στην υπογραφή που χρησιμοποιείται για την εξουσιοδότηση της συναλλαγής.

Ο Bromberg εξήγησε ότι η χρήση των paymasters κατέστη δυνατή λόγω της εφαρμογής της αφαίρεσης λογαριασμών τον Μάρτιο. Αυτό αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο, καθώς επέτρεψε για πρώτη φορά σε λογαριασμούς πορτοφολιού που ελέγχονται από τον χρήστη να περιέχουν εκτελέσιμο κώδικα.

Επιπλέον, το Beam έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για το δίκτυο Base της Coinbase κατά την επίσημη κυκλοφορία του τον Αύγουστο. Ως αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα των χρηστών στο Base και στο Optimism θα συνδυάζονται και θα εμφανίζονται ως ένα ενιαίο σύνολο εντός της εφαρμογής Beam. Κατά την εκτέλεση συναλλαγών, τα στοιχεία Base και Optimism της συναλλαγής θα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε κάθε δίκτυο, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.

Το πορτοφόλι “Superchain”, όπως το χαρακτήρισε ο Bromberg, επιτρέπει την ομαλή αλληλεπίδραση σε όλο το οικοσύστημα OP Stack, μειώνοντας την πολυπλοκότητα των πορτοφολιών κρυπτογράφησης και προωθώντας την ευρεία υιοθέτηση από τους απλούς χρήστες. Μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για το Beam, σημειώνοντας ότι είναι το πρώτο προϊόν χωρίς κηδεμονία που οι γονείς του μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά, υπογραμμίζοντας τον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό του.

Ενώ το Beam επιφέρει αξιοσημείωτες απλουστεύσεις στο onboarding κρυπτογράφησης, δεν είναι η μόνη εφαρμογή πορτοφολιού που επιδιώκει αυτόν τον στόχο. Το πορτοφόλι Kresus, που ξεκίνησε τον Μάιο, επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν μόνο με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Worldcoin εισήγαγε επίσης ένα πορτοφόλι που διευκολύνει τις συναλλαγές χωρίς αέριο για τους χρήστες που αποδεικνύουν την ανθρωπιά τους μέσω του πρωτοκόλλου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: