Η γερμανική ρυθμιστική αρχή εκφράζει ανησυχίες για τον CEO της Binance πριν από την απόσυρση της αίτησης αδειοδότησης: Αναφορά

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας, γνωστή ως BaFin, φέρεται να συμβούλεψε την Binance, ένα σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να αποσύρει την αίτησή της για αδειοδότηση λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου, Changpeng Zhao, γνωστό και ως “CZ”, και τη συνολική δομή της εταιρείας.

Όπως ανέφερε στις 28 Ιουλίου η Wall Street Journal, η BaFin εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν ο CZ περνάει το τεστ “καταλληλότητας”, μια ρυθμιστική απαίτηση που έχει θέσει η χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή. Το τεστ αποσκοπεί στην αξιολόγηση της καταλληλότητας των διευθύνοντων συμβούλων, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, αφορά τον CZ. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα επαγγελματικά προσόντα, να έχουν καλή φήμη για την εποπτεία ενός ιδρύματος και να διαθέτουν επαρκή χρόνο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Επιπλέον, η BaFin φέρεται να εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη δομή της εταιρείας που εμποδίζει την αποτελεσματική ρυθμιστική εποπτεία. Στη συνέχεια, η Binance ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου ότι απέσυρε την αίτησή της για αδειοδότηση στη Γερμανία, αναφέροντας ως λόγο για την απόφαση αυτή την εστίαση στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA).

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Binance δήλωσε ότι η αναφορά της The Wall Street Journal ήταν ανακριβής. Το ανταλλακτήριο δεν προσέφερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του CZ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Binance αντιμετωπίζει επί του παρόντος νομικές ενέργειες τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) όσο και από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) για φερόμενες παραβιάσεις των νόμων περί κινητών αξιών και των κατευθυντήριων γραμμών συναλλαγών, αντίστοιχα. Σε απάντηση, οι δικηγόροι της Binance ζήτησαν την απόρριψη της αγωγής της CFTC σε μια δικαστική κατάθεση στις 27 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή υπερέβη την εξουσία της.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια παγκοσμίως, η Binance λειτουργεί χωρίς φυσική έδρα. Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο CZ έχει κατοικία στο Ντουμπάι από το 2021. Ωστόσο, η επίδοση νομικής κλήσης στον CZ έθεσε προκλήσεις για την SEC τον Ιούνιο.

Ενώ δεν έχουν κατατεθεί επίσημα ποινικές κατηγορίες κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) διεξάγει έρευνα στην Binance για πιθανές παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων που σχετίζονται με ρωσικές οντότητες. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Binance, Patrick Hillmann, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία στις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ως απάντηση στην έρευνα του DoJ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: