Αγκαλιάζοντας τις κρύπτο πληρωμές:Το X (twitter) ανοίγει το δρόμο για το μέλλον

Με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το X (πρώην Twitter) εισάγει το πρόγραμμα διαμοιρασμού των διαφημιστικών εσόδων για τους επιλέξιμους δημιουργούς, η κοινότητα των κρύπτο συζητά έντονα για την πιθανή υιοθέτηση πληρωμών με κρύπτο στην πλατφόρμα. Σε απάντηση της ανακοίνωσης, το ανταλλακτήριο κρύπτο Kraken έθεσε την ιδέα της αποδοχής πληρωμών σε Bitcoin (BTC).

Η κοινότητα X αντέδρασε θετικά στην πρόταση του Kraken, δείχνοντας ενθουσιασμό για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πληρωμών κρύπτο στην πλατφόρμα. Ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν ακόμη και την επιθυμία τους να εξετάσει ο διευθύνων σύμβουλος του X, Elon Musk, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το Dogecoin για πληρωμές. Ωστόσο, άλλοι πρότειναν ότι, προς το παρόν, ίσως είναι πιο πρακτικό να δέχονται πληρωμές σε fiat νομίσματα όπως το “Web Money”.

Η πρωτοβουλία του X για τον επιμερισμό των διαφημιστικών εσόδων σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευση της πλατφόρμας να στηρίξει τους δημιουργούς περιεχομένου, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν μερίδιο από τα έσοδα που προκύπτουν από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ανταπόκριση στο περιεχόμενό τους. Για να είναι επιλέξιμοι για πληρωμές, οι δημιουργοί πρέπει να έχουν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια εμφανίσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, τουλάχιστον 500 followers και μια συνδρομή επαλήθευσης Blue. Οι πληρωμές θα διευκολύνονται μέσω της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Stripe, η οποία προσφέρει επίσης μια εγγενή υπηρεσία on-ramp από fiat σε κρυπτονόμισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ η Stripe έχει ήδη ενεργοποιήσει τις πληρωμές κρύπτο για τους δημιουργούς του Twitter τον Απρίλιο του 2022, προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ή σχέδια από τους προγραμματιστές του X σχετικά με την εφαρμογή πληρωμών που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας on-ramp της Stripe θα μπορούσε να είναι επωφελής εάν η X αποφασίσει να εξερευνήσει τις πληρωμές κρύπτο στο μέλλον.

Η πιθανή ενσωμάτωση πληρωμών κρύπτο στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αποτελεί θέμα εικασιών εδώ και αρκετό καιρό, με τις φήμες να υποδηλώνουν ότι νομίσματα όπως το Dogecoin (DOGE) και το Bitcoin (BTC) θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των αρχικών κρυπτονομισμάτων που θα υποστηρίζονται από το X. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την εισαγωγή πληρωμών κρύπτο στο X.

Καθώς ο χώρος των κρύπτο συνεχίζει να εξελίσσεται, και με πλατφόρμες όπως η Stripe να προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρύπτο, η πιθανότητα της γενικής υιοθέτησης των πληρωμών κρύπτο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το X παραμένει μια ενδιαφέρουσα προοπτική.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: