Η Gemini αναλαμβάνει νομική δράση κατά της Digital Currency Group και του Barry Silbert σχετικά με το πρόγραμμα Genesis and Earn

Η Gemini, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Digital Currency Group (DCG) και του διευθύνοντος συμβούλου της, Barry Silbert, ισχυριζόμενη “απάτη εις βάρος των πιστωτών”. Σε μια δικαστική κατάθεση στις 7 Ιουλίου, η Gemini κατηγόρησε την DCG και τον Silbert ότι συμμετείχαν σε ένα σχέδιο που περιελάμβανε δανεισμό σημαντικών ποσών κρυπτονομισμάτων και δολαρίων ΗΠΑ στην Genesis, μια θυγατρική της DCG. Η Gemini αποσκοπεί στην ανάκτηση των κεφαλαίων που χάθηκαν λόγω των υποτιθέμενων ψευδών δηλώσεων και παραλείψεων της DCG και του Silbert, καθώς και της συμμετοχής τους στη διευκόλυνση αυτού που η Gemini αναφέρει ως απάτη της Genesis σε βάρος του ανταλλακτηρίου. Η Gemini σκοπεύει επίσης να ασκήσει νομική δράση στην υπόθεση πτώχευσης της Genesis.

Η Genesis, υπεύθυνη για τη λειτουργία του προγράμματος Earn σε συνεργασία με τη Gemini, προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να δανείζουν κρυπτονόμισμα με την υπόσχεση της αποπληρωμής και των τόκων. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2022, η Genesis σταμάτησε τις αναλήψεις, επικαλούμενη “πρωτοφανή αναταραχή στην αγορά”, και στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο κεφάλαιο 11.

Ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής της Gemini, μοιράστηκε ένα νήμα στο Twitter στις 7 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι ο Silbert γνώριζε τη μαζική χρεοκοπία της Genesis, ενώ προσπαθούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα Earn. Ο Winklevoss ισχυρίστηκε ότι η DCG και ο Silbert προέβησαν σε ψευδή χρηματοοικονομική πληροφόρηση μετά την κατάρρευση της Three Arrows Capital τον Ιούνιο του 2022, η οποία προκάλεσε σημαντική τρύπα στον ισολογισμό της Genesis. Ο Winklevoss δήλωσε ότι η Genesis και η DCG οφείλουν 900 εκατομμύρια δολάρια στους πελάτες της Gemini.

Ο Winklevoss κατηγόρησε περαιτέρω τον Silbert και άλλα στελέχη της DCG ότι συνωμότησαν για τη δημιουργία ψευδών οικονομικών εκθέσεων με σκοπό την εξαπάτηση της Gemini και των πιστωτών. Δήλωσε: “Ο Barry Silbert και άλλα στελέχη της DCG συμμετείχαν άμεσα σε αυτά τα ψέματα και έλεγαν ψέματα ξανά και ξανά για να αποκρύψουν την αλήθεια από την Gemini και άλλους πιστωτές”.

Οι επιπτώσεις από το πρόγραμμα Earn είχαν ως αποτέλεσμα τόσο η Genesis όσο και η Gemini να βρεθούν αντιμέτωπες με τον έλεγχο των ομοσπονδιακών και πολιτειακών ρυθμιστικών αρχών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση τον Ιανουάριο, ισχυριζόμενη ότι οι εταιρείες προσέφεραν μη εγγεγραμμένους τίτλους, ενώ το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης φέρεται να ξεκίνησε έρευνα κατά της Gemini σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο πρόγραμμα Earn.

Ο Winklevoss είχε απειλήσει προηγουμένως να μηνύσει την DCG και τον Silbert για τις καθυστερήσεις στην επίλυση των ζητημάτων μεταξύ της Gemini και της Genesis. Σε μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή, πρότεινε μια “καλύτερη και τελική προσφορά” ύψους 1,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028 στον Silbert.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: