Ο Elon Musk κατηγορεί τον Mark Zuckerberg για εξαπάτηση στη μάχη Twitter vs. Threads

Ο Elon Musk, εκτελεστικός πρόεδρος του Twitter, κατηγόρησε τη Meta, τη μητρική εταιρεία του Facebook, για “εξαπάτηση” κατά την κυκλοφορία του Threads, ενός κοινωνικού δικτύου που βασίζεται σε κείμενο και μοιάζει με το Twitter.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ εξέφρασε την αποδοχή του στον ανταγωνισμό, αλλά δήλωσε σθεναρά την αντίθεσή του στην εξαπάτηση. Η δήλωση αυτή ακολουθεί μια επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του Twitter Άλεξ Σπίρο στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην οποία απειλούσε με νομικές ενέργειες κατά της Meta.

Η επιστολή του Spiro, με ημερομηνία 5 Ιουλίου, περιέγραφε την πρόθεση του Twitter να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτούσε από τη Meta να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί τα εμπορικά μυστικά του Twitter. Σύμφωνα με την επιστολή, η Meta είχε προσλάβει πρώην υπαλλήλους του Twitter οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών μυστικών, και φέρεται να χρησιμοποίησε τις πληροφορίες αυτές για να επιταχύνει την ανάπτυξη του Threads, μιας εφαρμογής αντιγραφής.

Η επιστολή χρησίμευσε επίσης ως επίσημη ειδοποίηση προς τη Meta να διαφυλάξει όλα τα σχετικά έγγραφα που σχετίζονται με τη διαμάχη μεταξύ Twitter και Meta, καθώς και έγγραφα που αφορούν πρώην υπαλλήλους του Twitter που απασχολούνται τώρα στη Meta.

Ο Spiro τόνισε ότι η Meta απαγορεύεται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία crawling ή scraping των δεδομένων των followers ή following του Twitter χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του Twitter.

Στις 5 Ιουλίου, το Threads, το νέο κοινωνικό δίκτυο της Meta που βασίζεται σε κείμενο, κυκλοφόρησε σε 100 χώρες. Το λανσάρισμα ακολούθησε ένα πρόσφατο περιστατικό στο Twitter, όταν η πλατφόρμα επέβαλε προσωρινά όρια ρυθμού, περιορίζοντας τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούσαν να διαβάσουν οι χρήστες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: