Η G7 θα συνεργαστεί για αυστηρότερη ρύθμιση κρύπτο: Έκθεση

Η επόμενη συνεδρίαση της G7 ενδέχεται να φέρει ώθηση από τις επτά μεγαλύτερες δημοκρατίες για αυστηρότερους κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο στις 25 Μαρτίου.

Μαζί, ηγέτες από την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σκιαγραφήσουν μια στρατηγική συνεργασίας για την αύξηση της διαφάνειας των κρύπτο και την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, καθώς και για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. είπαν αξιωματούχοι στο Κιότο. Η φετινή σύνοδος κορυφής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Χιροσίμα, τον Μάιο.

Μεταξύ των μελών της G7, η Ιαπωνία ρυθμίζει ήδη τα κρυπτονομίσματα, ενώ ο κανονισμός για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2024. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει σταδιακά το πλαίσιο κρύπτο, με ειδική κατηγορία για περιουσιακά στοιχεία κρύπτο σε φορολογικά έντυπα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, καθώς και σχέδια για μια ψηφιακή λίρα .

Ο Καναδάς αντιμετωπίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως τίτλους και οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν επί του παρόντος υφιστάμενους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς, με ορισμένους να αναμένουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κρύπτο από τους νομοθέτες τους επόμενους μήνες.

Παράλληλες προσπάθειες για τα πρότυπα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καταβάλλονται από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου — συλλογικά γνωστές όπως η G20 — ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Nirmala Sitharaman, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της FMCBG στη Μπανγκαλόρ. Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών

Οι συστάσεις για τη ρύθμιση, την εποπτεία και την επίβλεψη παγκόσμιων stablecoins, δραστηριοτήτων και αγορών περιουσιακών στοιχείων κρύπτο έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν έως τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, ποιος θα είναι ο συνολικός τόνος των συστάσεων.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο το ΔΝΤ δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης για τα κρυπτονομίσματα, προτρέποντας τις χώρες να καταργήσουν το καθεστώς νομίμου χρήματος για τα κρύπτο. Η αντίθεση του ΔΝΤ στα κρύπτο ως νόμιμο χρήμα είναι γνωστή, ειδικά από τη στιγμή που το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμά του τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ταμείο, ωστόσο, συνηγορεί υπέρ των χωρών να υιοθετήσουν μεγαλύτερη νομοθεσία για τα κρύπτο , ενώ εργάζεται σε μια διαλειτουργική κεντρική τράπεζα πλατφόρμα ψηφιακών νομισμάτων για τη σύνδεση πολλαπλών παγκόσμιων CBDC και την ενεργοποίηση διασυνοριακών συναλλαγών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: