Η MicroStrategy του Michael Saylor αποπληρώνει το δάνειο της Silvergate και αγοράζει 6,500 BTC

Η MicroStrategy, μια εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας και σημαντικός επενδυτής Bitcoin, αποκτά περισσότερα BTC εν μέσω της πρόσφατης ανάκαμψης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ο συνιδρυτής της MicroStrategy και πρώην διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Σέιλορ ανήρτησε στο Twitter στις 27 Μαρτίου ότι η εταιρεία έχει αποπληρώσει το δάνειο 205 εκατομμυρίων δολαρίων στη Silvergate.

Download the PDF

i

Παραθέτοντας ένα έντυπο 8-K που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Saylor τόνισε ότι η MicroStrategy αποπλήρωσε το δάνειο Silvergate με έκπτωση 22%.

Η εταιρεία απέκτησε επίσης ένα σημαντικό απόθεμα Bitcoin, αγοράζοντας 6.455 BTC για 150 εκατομμύρια δολάρια ή με μέση τιμή 23.238 $ ανά btc από τις 23 Μαρτίου, είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος. Σύμφωνα με την κατάθεση, η MicroStrategy απέκτησε την τελευταία της παρτίδα Bitcoin μεταξύ 16 Φεβρουαρίου 2023 και 23 Μαρτίου 2023.

Με την αγορά, η MicroStrategy αύξησε τα συνολικά Bitcoins σε 138.955 BTC, που αγοράστηκε για 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο 29.817 δολάρια ανά btc, είπε ο Saylor.

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η θυγατρική της MicroStrategy, MacroStrategy έλαβε προθεσμιακό δάνειο 205 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Silvergate Bank στο πλαίσιο του προγράμματος Silvergate Exchange Network Leverage τον Μάρτιο του 2022. Το δάνειο εξασφαλίστηκε από ορισμένα Bitcoin που ανήκουν στη MacroStrategy και είχε προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης στις 23 Μαρτίου 2025.

Σύμφωνα με τους όρους της πιστωτικής σύμβασης, η MacroStrategy όφειλε να διατηρεί λόγο δανείου προς αξία εξασφάλισης μικρότερο του 50%. Στις 24 Μαρτίου 2023, η MacroStrategy και η Silvergate συνήψαν συμφωνία προπληρωμής, παραίτησης και αποπληρωμής της σύμβασης πίστωσης και ασφάλειας, με την MacroStrategy να προπληρώνει οικειοθελώς την Silvergate περίπου 161 εκατομμύρια δολάρια σε πλήρη αποπληρωμή.

“Με την παραλαβή του ποσού αποπληρωμής από την Silvergate, η πιστωτική σύμβαση καταγγέλθηκε και η Silvergate αποδέσμευσε το εμπράγματο δικαίωμά της σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της MacroStrategy που εξασφάλιζαν το δάνειο, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin που χρησίμευε ως εγγύηση”, αναφέρεται στην κατάθεση.

Στην κατάθεση, η MicroStrategy ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με δύο εταιρείες – Cowen and Company και BTIG – για την πώληση των κοινών μετοχών της κατηγορίας Α συνολικής αξίας 500.000.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η MicroStrategy εξέδωσε και πούλησε ένα σύνολο 1.348.855 μετοχών στο πλαίσιο της συμφωνίας πώλησης για συνολικά καθαρά έσοδα στη MicroStrategy ύψους περίπου 339 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τελευταία εξαγορά Bitcoin από τη MicroStrategy είναι προφανώς η πρώτη τέτοια συναλλαγή μέχρι στιγμής το 2023. Η προηγούμενη αγορά πραγματοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, με τη MicroStrategy να αγοράζει 2.395 BTC σε μέση τιμή 17.181 $ για συνολικά 42,8 εκατομμύρια $ κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο 1 και 21 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: