Η Binance δεσμεύει 3 εκατομμύρια δολάρια αξίας BNB Tokens για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στο Μαρόκο

Η Binance, ανέλαβε να προσφέρει χείρα βοηθείας στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το Μαρόκο στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο σεισμός, με μέγεθος 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών, ιδίως στο Μαρακές, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου έχουν αναφερθεί πάνω από 2.000 θύματα.

Σε μια συγκινητική ανακοίνωση στις 11 Σεπτεμβρίου, η Binance αποκάλυψε τη δέσμευσή της να παράσχει ανακούφιση διανέμοντας έως και 3 εκατομμύρια δολάρια σε tokens BNB (Binance Coin) σε άτομα που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές. Ο Changpeng Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον μαροκινό λαό, αναφερόμενος στον σεισμό ως “καταστροφικό”.

Ο Zhao απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους δεν επηρεάστηκαν από την καταστροφή να παίξουν το ρόλο τους στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες:

“Για τους Μαροκινούς χρήστες που λαμβάνουν αυτές τις δωρεές αλλά δεν επηρεάζονται από τον σεισμό, τους ζητάμε να μεταβιβάσουν τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη”.

Για να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει σε όσους βρίσκονται στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, η Binance θα χρησιμοποιήσει ένα proof-of-address protocol που βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν πριν από τον σεισμό. Οι χρήστες που διαμένουν στην επαρχία Μαρακές-Σαφί, το επίκεντρο της καταστροφής, θα λάβουν tokens BNB αξίας 100 δολαρίων απευθείας στους λογαριασμούς τους στην Binance. Οι Μαροκινοί χρήστες εκτός αυτής της περιοχής θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν βοήθεια, αν και με τη μορφή 10 δολαρίων BNB ο καθένας. Σχεδόν 70.000 χρήστες της Binance στο Μαρόκο αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία, η οποία ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, η Binance έχει δημιουργήσει μια δημόσια διεύθυνση πορτοφολιού για να δέχεται συνεισφορές για πρόσθετη βοήθεια. Οι συνεισφορές αυτές μπορούν να γίνουν σε διάφορα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των BNB, Bitcoin, Ether, USDC, USDT και BUSD.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Binance ανταποκρίνεται γρήγορα για την παροχή βοήθειας σε περιόδους κρίσης. Νωρίτερα φέτος, το ανταλλακτήριο εφάρμοσε ένα παρόμοιο πρόγραμμα ανακούφισης μετά από έντονους σεισμούς κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας. Σε εκείνη την περίπτωση, η Binance διένειμε token BNB αξίας 100 δολαρίων σε πληγέντα άτομα.

Η αξιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο για την ανακούφιση από καταστροφές και τις φιλανθρωπικές συνεισφορές έχει αποκτήσει δυναμική. Στον απόηχο του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου Web3, συμπεριλαμβανομένων των Binance, The Sandbox, Bitget, Tether και Gate.io, διοχέτευσαν πόρους κρύπτο για την υποστήριξη των πληγεισών κοινοτήτων, αποδεικνύοντας τον αυξανόμενο ρόλο των ψηφιακών νομισμάτων στις ανθρωπιστικές προσπάθειες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: