Η First Republic Bank λαμβάνει καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την JP Morgan, την Bank of America, την Wells Fargo και άλλες

Μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν ένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που αντιμετωπίζει προβλήματα. Συγκεκριμένα, η First Republic Bank πρόκειται να λάβει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από την JP Morgan, την Bank of America, την Wells Fargo, τη Citi και άλλες.

Το Bloomberg ανέφερε το αναπτυξιακό σχέδιο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, η συμφωνία θα σταθεροποιήσει τον δανειστή και θα καταπολεμήσει την αυξανόμενη ανησυχία στον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature bank την περασμένη εβδομάδα.

Η πτώση της SVB Financial αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση από την οικονομική κρίση του 2008. Πιο πολύ, αντιπροσώπευε μια νέα αιτία πανικού για όσους εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τώρα, καθώς ο κλάδος περιστρέφεται, ένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που αντιμετωπίζει προβλήματα πρόκειται να επωφεληθεί από ένα σχέδιο σωτηρίας του κλάδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η First Republic Bank πρόκειται να λάβει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από την JP Morgan, την Bank of America, την Wells Fargo και άλλες. Επιπλέον συμμετέχουν στην προσπάθεια διάσωσης: Morgan Stanley, US Bancorp, Truist Financial Group και PNC Financial Services.

Οι φήμες για το πιθανό σχέδιο για τη διάσωση της τράπεζας είχαν αρχίσει να στροβιλίζονται νωρίτερα σήμερα. Στη συνέχεια, το Fortune σημείωσε ότι το σχέδιο θα έβλεπε τις εμπλεκόμενες τράπεζες να καταθέτουν 5 δισεκατομμύρια δολάρια η καθεμία, «με τις μικρότερες τράπεζες να κερδίζουν μικρότερα ποσά», σημειώνουν πηγές.

Η εξέλιξη ακολούθησε την πτώση της μετοχής της First Republic κατά 36% την Πέμπτη, με άνοδο 10% να ακολουθεί πριν από την παύση των συναλλαγών λόγω αστάθειας. Επιπλέον, οι αναφορές ανέφεραν την εξερεύνηση πιθανών λύσεων από την τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, για την προστασία της από τη μοίρα που είχε η Silicon Valley Bank.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://watcher.guru/news/first-republic-bank-to-get-30-billion-in-deposits-from-jp-morgan-bank-of-america-wells-fargo-and-more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: