Η Ολλανδία θα ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή επιβολής της MiCA, λέει η ολλανδική ρυθμιστική αρχή

Η Ολλανδία θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή επιβάλλοντας τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κρύπτο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πηγαίνουν αλλού, δήλωσε ο επικεφαλής της Ολλανδικής Αρχής για τις Χρηματοοικονομικές Αγορές (AFM) σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή .

Η πρόεδρος του AFM Laura van Geest είπε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι καλά νέα, συνδέοντάς τα με απάτη, χειραγώγηση και κερδοσκοπία και είπε ότι ο κανονισμός για τις αγορές κρυπτονομισμάτων της ΕΕ (MiCA) θα αντιμετωπίσει μόνο εν μέρει τους κινδύνους του.

“Δεδομένης της προηγούμενης ιστορίας, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να είμαστε επιεικείς στην επιβολή” όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων MiCA, οι οποίοι θα απαιτούν από τους παρόχους πορτοφολιών και τα ανταλλακτήρια να αναζητούν άδειες που θα τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε ολόκληρο το μπλοκ της ΕΕ σε περίπου 18 μήνες .

Η MiCA προσφέρει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων που θα εφαρμοστούν στην πράξη από τις εθνικές αρχές όπως το AFM, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες κρύπτο θα αναζητήσουν απλώς τη ρυθμιστική αρχή που προσφέρει το πιο εύκολο καθεστώς. Η Van Geest είπε ότι θα προτιμούσε να έχει πιο συνεπή εποπτεία από οργανισμούς σε επίπεδο ΕΕ, αλλά δεν θα υποτιμούσε τα πρότυπα για να προσελκύσει επιχειρήσεις.

«Δεν είναι τυχαίο που ήδη προμηνύεται ένα MiCA 2», είπε, σημειώνοντας ότι ο κανονισμός δεν ισχύει για προβληματικούς τομείς όπως ο δανεισμός κρύπτο.

Οι νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσουν επίσημα τον νόμο τον Απρίλιο .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/17/netherlands-will-take-tough-line-enforcing-mica-dutch-regulator-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: