Η First Citizens εξαγοράζει την Silicon Valley Bank

Η First Citizens Bank με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα πρόκειται να αποκτήσει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με δήλωση της Federal Deposit and Insurance Corporation. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία αγοράς και ανάληψης της 26ης Μαρτίου, 17 πρώην υποκαταστήματα της Silicon Valley Bank θα ανοίξουν ως First Citizens Bank and Trust Company τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και όλοι οι καταθέτες της Silicon Valley Bank θα γίνουν αυτόματα καταθέτες της First Citizens Bank. 

«Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Silicon Valley Bridge Bank, περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε η FDIC σε δήλωση.

Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC. Επιπλέον, η FDIC έλαβε δικαιώματα ανατίμησης μετοχών σε κοινές μετοχές της First Citizens BancShares, Inc. με δυνητική αξία έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα είναι η 30η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στις 10 Μαρτίου.

Η Silicon Valley Bank κατέρρευσε στις 10 Μαρτίου μετά από φήμες για σοβαρή κρίση ρευστότητας στην τράπεζα που οδήγησαν σε bank run. Στη συνέχεια, η FDIC διορίστηκε ως ο παραλήπτης της χρεοκοπημένης τράπεζας και προσπάθησε να δημοπρατήσει την πεσμένη τράπεζα. 

Η διαδικασία περιλάμβανε δύο ξεχωριστούς πλειστηριασμούς για τα περιουσιακά στοιχεία της SVB, μία για την παραδοσιακή μονάδα καταθέσεων της και την άλλη για την ιδιωτική τράπεζά της, η οποία στεγαζόταν στις λιανικές της δραστηριότητες και εξυπηρετούσε άτομα υψηλής καθαρής αξίας.

Αρκετές εταιρείες θεωρήθηκε ότι είτε σχεδίαζαν είτε είχαν υποβάλει προσφορές για την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας.

Η First Citizens αναφέρθηκε από το Bloomberg ότι σχεδίαζε μια προσφορά SVB ήδη από τις 18 Μαρτίου. Τρεις ημέρες αργότερα, φέρεται να υπέβαλε προσφορά για το σύνολο της SVB. Εκείνη την εποχή, ένας εκπρόσωπος της First Citizens αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες ή εικασίες της αγοράς».

Μια άλλη περιφερειακή τράπεζα, η Valley National Bancorp, θεωρείται επίσης ότι υπέβαλε προσφορά για την τράπεζα που κατέρρευσε.

Εν τω μεταξύ, το Reuters ανέφερε  στις 24 Μαρτίου ότι μια τρίτη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ, η Citizens Financial Group, ετοιμαζόταν να υποβάλει προσφορά για τον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο της SVB.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: