Η Coinbase θέλει οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν «flatcoins» με βάση τον πληθωρισμό στο νέο της δίκτυο «Base»

Το ανταλλακτήριο Coinbase βλέπει τα «flatcoins» που συνδέονται με τον πληθωρισμό ως μία από τις τέσσερις «κρίσιμες» καινοτομίες που θα πρέπει να χτιστούν στη βάση του δικτύου layer-2 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τα άλλα τρία περιλαμβάνουν ένα on-chain reputation system, ένα on-chain limit order book on-chain (LOB) και εργαλεία που κάνουν το οικοσύστημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) ασφαλέστερο. 

Η πλατφόρμα συναλλαγών περιέγραψε τους τέσσερις τομείς σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου, περίπου ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του Base , ενός δικτύου που προστατεύεται από το Ethereum και τροφοδοτείται από το άλλο layer 2 του δικτύου Optimism.

Η πρώτη κίνηση ήταν η ανάπτυξη ενός flatcoin με πληθωριστικό κριτήριο. Υπό το πρίσμα της πρόσφατης τραπεζικής κρίσης, η Coinbase δήλωσε ότι είναι πλέον “πιο σημαντικό από ποτέ” να δημιουργηθεί ένα σταθερό νόμισμα που να παρακολουθεί τον πληθωρισμό και να αναιρεί τις κακές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών:

«[Μας] ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα «flatcoins» — stablecoins που παρακολουθούν τον ρυθμό πληθωρισμού, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν σταθερότητα στην αγοραστική δύναμη, ενώ παράλληλα έχουν ανθεκτικότητα στην οικονομική αβεβαιότητα που προκαλεί το παλαιό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ενώ τα περισσότερα stablecoin είναι συνδεδεμένα με ένα περιουσιακό στοιχείο αναφοράς όπως το δολάριο ΗΠΑ, τα flatcoins στοχεύουν να συνδέονται με την «τιμή ζωής» παρακολουθώντας τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τα δεδομένα πληθωρισμού.

Η Coinbase πρόσθεσε ότι είναι επίσης ανοιχτή σε άλλες ιδέες που «γεμίζουν το χώρο» μεταξύ fiat-pegged stablecoins και volatile cryptocurrencies.

Η ιδέα έχει επίσης την έγκριση του επενδυτή Ray Dalio, ο οποίος είπε πρόσφατα ότι θα ήθελε να δει ένα «νόμισμα που συνδέεται με τον πληθωρισμό» για να  διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές μπορούν να εξασφαλίσουν την αγοραστική τους δύναμη.

«Το πλησιέστερο σε αυτό είναι ένα ομόλογο με δείκτη πληθωρισμού, αλλά αν δημιουργήσετε ένα νόμισμα που να λέει: “Εντάξει, αυτή είναι η αγοραστική δύναμη στην οποία ξέρω ότι μπορώ να αποταμιεύσω και να βάλω τα χρήματά μου για ένα χρονικό διάστημα και να κάνω συναλλαγές οπουδήποτε”, νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα καλό νόμισμα”, είπε.

Η Coinbase προέτρεψε επίσης τους προγραμματιστές να εξετάσουν την ανάπτυξη ενός on-chain reputation system, το οποίο λέει ότι θα διαδραματίσει «κρίσιμο ρόλο» στη δημιουργία «εμπιστοσύνης onchain» μεταξύ των χρηστών, είπε η Coinbase.

Ένα reputation protocol θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα πιστωτικό σκορ ή ένα σύστημα παρόμοιο με την κατάταξη που διασφαλίζει ότι πληρούνται ορισμένα κριτήρια προτού μια ταυτότητα onchain μπορεί να αλληλεπιδράσει με μια εφαρμογή αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi):

“Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με μια βαθμολογία τύπου FICO ή Google page rank για τα ονόματα ENS, αξιολογήσεις/ανασκοπήσεις για τους εμπόρους και άλλα μέτρα που συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην αλυσίδα.”

Ο Ganesh Swami, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συγκέντρωσης δεδομένων blockchain Covalent, δήλωσε προηγουμένως ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την εξέταση δεδομένων συναλλαγών του παρελθόντος μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης πορτοφολιού σε ανταγωνιστικά πρωτόκολλα, καθώς το blockchain αφήνει αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως “historical breadcrumbs”.

Ωστόσο, η Coinbase είπε ότι τα reputation protocols πρέπει να διασφαλίζουν ότι διατηρείται το απόρρητο και η αυτονομία των χρηστών.

Στον τρίτο τομέα εστίασής της, η Coinbase είπε ότι ένα on-chain limit order book exchange εντός της αλυσίδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα πιο «advanced exchange», επειδή μπορεί να πραγματοποιήσει τις κανονικές συναλλαγές, ενώ εξαλείφει τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου μέσω της αυτοεπιμέλειας.

Οι οριακές εντολές χρησιμοποιούνται για την υποβολή παραγγελίας αγοράς ή πώλησης μετοχών με περιορισμό στη μέγιστη (ή ελάχιστη) τιμή στην οποία θέλει να πραγματοποιήσει συναλλαγές ένας χρήστης. Ένα limit order book είναι μια λίστα εντολών για ένα συγκεκριμένο τίτλο.

Η Coinbase πιστεύει ότι το χρηματιστήριο LOB θα άνοιγε μια σειρά από νέες ευκαιρίες συναλλαγών στην αλυσίδα: Base

Λαμβάνοντας αυτό το onchain, η Coinbase εξήγησε ότι μπορεί να προσφέρει σε επαγγελματίες traders και ιδρύματα έναν νέο τόπο διαπραγμάτευσης για την εκτέλεση στρατηγικών συναλλαγών με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα:

“Η υψηλή απόδοση του Base ανοίγει σημαντικές νέες ευκαιρίες για το σχεδιασμό νέων μηχανισμών για spot trading, limit orders, options, perpetuals και πολλά άλλα. Και, οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανοιχτού κώδικα όπως το OP Stack για να δημιουργήσουν L3 που τους δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και έλεγχο, επιτρέποντας ενδεχομένως ακόμα βαθύτερη ρευστότητα, η οποία εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη μέσω του L2.”

Ο τελευταίος τομέας εστίασης, σύμφωνα με την Coinbase, είναι να γίνει το αποκεντρωμένο οικονομικό οικοσύστημα (DeFi) ασφαλέστερο για χρήστες και προγραμματιστές.

Για να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα, θέλει να ενεργοποιήσει εργαλεία που προστατεύουν από ευπάθειες στον κώδικα των έξυπνων συμβολαίων και από σφάλματα στη λογική του πρωτοκόλλου.

Η εταιρεία εξήγησε ότι τα εργαλεία αυτοεξυπηρετούμενων δοκιμών ασφαλείας και οι ισχυρότερες υπηρεσίες ελεγκτών μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό της πρόληψης απειλών, των διακοπτών κυκλώματος και των συστημάτων αντιμετώπισης περιστατικών.

Η Coinbase δήλωσε ότι θα ήθελε επίσης να δει περισσότερα πρωτόκολλα ασφάλισης που θα χρησιμεύσουν ως “critical backstop” για τους χρήστες σε περίπτωση εκμετάλλευσης ενός έξυπνου συμβολαίου.

Εν τω μεταξύ, για να βοηθήσει στην ταχεία προώθηση του DeFi στο Base, η Coinbase εγκαινίασε το Base Ecosystem Fund για τη χρηματοδότηση έργων αρχικών σταδίων που βασίζονται στο Base. Το δίκτυο layer 2 υποστηρίζει πλέον περισσότερα από 30 blockchains, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του Base.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: