Η Fidelity ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για το Spot Bitcoin ETF

Η Fidelity Investments, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, φέρεται να πλησιάζει την υποβολή της αίτησής της για ένα spot bitcoin (ETF), σύμφωνα με έκθεση του The Block που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Η κατάθεση, η οποία αναμένεται να υποβληθεί ήδη σήμερα, θα κάνει τη Fidelity τον δεύτερο σημαντικό διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων που θα υποβάλει αίτηση ETF τις τελευταίες ημέρες. Η BlackRock, ένας άλλος σημαντικός παίκτης, υπέβαλε αίτηση για ένα παρόμοιο ETF νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αυτές οι καταθέσεις θεωρούνται ως ένα θετικό σημάδι για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, αναζωογονώντας το ενδιαφέρον λιανικής που είχε μειωθεί μετά τον ρυθμιστικό έλεγχο σε ανταλλακτήρια όπως η Binance και η Coinbase από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή της BlackRock από μόνη της προκάλεσε άνοδο στην τιμή του bitcoin, ωθώντας την σε υψηλό ενός έτους. Από σήμερα, το bitcoin σημειώνει άνοδο 2,2%.

Ένα spot bitcoin ETF είναι ένα επενδυτικό όχημα που επιτρέπει τις δημόσιες συναλλαγές και παρακολουθεί την τιμή του bitcoin, παρέχοντας στους επενδυτές έκθεση στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα, τα ETF bitcoin που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρακολουθούν την τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και έχουν λάβει σχετικά πιο θετική υποδοχή από την SEC.

Η Fidelity είχε προηγουμένως επιχειρήσει να εισέλθει στον χώρο του κρύπτο ETF υποβάλλοντας αίτηση για ένα spot bitcoin ETF το 2021. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ανέφερε τις ανησυχίες σχετικά με την αποτροπή δόλιων και πρακτικών χειραγώγησης ως λόγο άρνησης.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, έχει κερδίσει τη φήμη μεταξύ των παραγόντων του κλάδου ως σκληρός με τις εταιρείες κρύπτο. Ο ρυθμιστικός φορέας εμπλέκεται επί του παρόντος σε νομική διαμάχη με την Grayscale Investments, η οποία μήνυσε την SEC πέρυσι μετά την απόρριψη της αίτησής της να μετατρέψει τη ναυαρχίδα της Grayscale Bitcoin Trust σε ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: