Τα κρύπτο παρέχουν στους Αφρικανούς ένα “σωσίβιο” κατά του πληθωρισμού και της διαφθοράς, επιβεβαιώνουν στελέχη της εταιρείας

Στελέχη της βιομηχανίας κρύπτο έχουν επισημάνει τον σημαντικό αντίκτυπο της τεχνολογίας blockchain στην αντιμετώπιση πραγματικών προκλήσεων στην Αφρική, όπως ο υπερπληθωρισμός και η διαφθορά. Σύμφωνα με τον Chris Maurice, διευθύνοντα σύμβουλο της Yellow Card, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στην Αφρική, η ανάπτυξη των κρύπτο στην ήπειρο είναι αξιοσημείωτη, καθώς επιτρέπει στους Αφρικανούς να παρακάμψουν τους περιορισμούς του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να συμμετάσχουν σε πιο απελευθερωμένες συναλλαγές.

Ο Maurice τόνισε ότι τα κρύπτο επιλύουν ενεργά απτά προβλήματα που σχετίζονται με τις τράπεζες, τα νομίσματα και τον πληθωρισμό στην Αφρική, αντί να χρησιμεύει απλώς ως κερδοσκοπικό εργαλείο, όπως μπορεί να φαίνεται στη Δύση. Τόνισε κοινές περιπτώσεις χρήσης, όπως οι διεθνείς πληρωμές, τα εμβάσματα σε φίλους και συγγενείς και η προστασία από τον πληθωρισμό. Δήλωσε ότι τα κρύπτο στην Αφρική ενσαρκώνουν την αρχική αποστολή της τεχνολογίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Ο Κέβιν Ιμάνι, διευθύνων σύμβουλος της Sankore 2.0, θυγατρικής της Near Protocol, τόνισε ότι οι πληρωμές που βασίζονται στο blockchain μπορούν να θεωρηθούν ως μια τεχνολογία που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στα υπανάπτυκτα έθνη που μαστίζονται από υπερπληθωρισμό και διαφθορά, τα κρυπτονομίσματα παρέχουν μια σανίδα σωτηρίας προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομική ένταξη και έλεγχο των χρημάτων του καθενός.

Με τα ποσοστά πληθωρισμού στην υποσαχάρια Αφρική να εκτιμάται ότι θα φθάσουν το 14,5% το 2022, η Imani υπογράμμισε την ικανότητα των κρυπτονομισμάτων να αντιμετωπίζουν τα αδύναμα εθνικά νομίσματα και τη διαφθορά, παρέχοντας στους Αφρικανούς βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Ο Okoye Kevin Chibuoyim, διευθύνων σύμβουλος της GIDA, μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας κρύπτο στη Νιγηρία, εξέφρασε τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της κρυπτογράφησης για τους Αφρικανούς, παρομοιάζοντάς την με μια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι σημαντικό, σε αντίθεση με την περιορισμένη έκθεση στην επανάσταση του διαδικτύου της δεκαετίας του 2000.

Στην περιοχή έχουν ήδη προκύψει αξιόλογες συνεργασίες, όπως η συνεργασία μεταξύ της Block, μιας εταιρείας ψηφιακών πληρωμών με έδρα τις ΗΠΑ, της οποίας ηγείται ο Jack Dorsey, και της Yellow Card για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών πληρωμών στην Αφρική. Η αυξανόμενη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων στην Αφρική είναι εμφανής, με αύξηση 2.500% στους χρήστες κρυπτονομισμάτων το 2021 και ενδεκαπλασιασμό της χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων το 2022.

Ενώ η Νιγηρία πρωτοστατεί στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, ο Maurice αναγνώρισε τη Μποτσουάνα για τη νομική και ρυθμιστική της σαφήνεια. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες, όπως το Καμερούν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Γκαμπόν, η Γουιάνα, το Λεσότο, η Λιβύη και η Ζιμπάμπουε, φέρονται να έχουν απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το Investopedia.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: