Η Federal Reserve επιβεβαιώνει την κυκλοφορία της υπηρεσίας άμεσων πληρωμών FedNow τον Ιούλιο

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε μια ημερομηνία έναρξης του Ιουλίου για το πολυαναμενόμενο σύστημα άμεσων πληρωμών της, το οποίο θεωρείται από ορισμένους ως εναλλακτική λύση στα ψηφιακά νομίσματα και στα σταθερά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας.

Το δίκτυο άμεσων πληρωμών θα διακανονίζει τις πληρωμές σε δευτερόλεπτα και μπορεί να υποστηρίξει συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών, εμπόρων και τραπεζών. Δεν βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Είναι ένα σημαντικό βήμα για την κυβέρνηση, καθώς ελέγχεται από την Federal Reserve. Το δίκτυο RTP του Clearing House, το οποίο προσφέρει επίσης πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, λειτουργεί από κοινοπραξία μεγάλων τραπεζών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 15ης Μαρτίου, η Fed των ΗΠΑ είπε ότι το ντεμπούτο της FedNow έχει οριστεί για τον Ιούλιο, με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και έναν «διαφορετικό συνδυασμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όλων των μεγεθών» να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο από την έναρξη.

Η Fed δήλωσε ότι θα «αρχίσει την επίσημη πιστοποίηση των συμμετεχόντων» κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κυκλοφορία.

«Οι χρήστες που θα υιοθετήσουν νωρίς θα ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα δοκιμών και πιστοποίησης πελατών, ενημερωμένοι από τα σχόλια από το πιλοτικό πρόγραμμα FedNow, για να προετοιμαστούν για την αποστολή ζωντανών συναλλαγών μέσω του συστήματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το FedNow ανακοινώθηκε το 2019 και θα παρέχει ακαθάριστο διακανονισμό όλο το εικοσιτετράωρο, σε πραγματικό χρόνο διοχετεύοντας χρήματα εμπορικής τράπεζας από έναν αποστολέα μέσω πιστωτικού λογαριασμού της Fed στον παραλήπτη του. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως η διαχείριση κινδύνου απάτης.

Μετά την επίσημη κυκλοφορία, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι θα πιέσει να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των άμεσων πληρωμών.

«Η κυκλοφορία αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι για να βοηθηθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών για άμεσες πληρωμές για την καλύτερη υποστήριξη σχεδόν κάθε πτυχής της οικονομίας μας», δήλωσε ο Tom Barkin, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Richmond και εκτελεστικός χορηγός του προγράμματος FedNow. η ανακοίνωση.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η υπηρεσία FedNow αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επιδιώκουν επίσης να λύσουν τόσο τα stablecoins όσο και τα CBDC.

Το πρόγραμμα FedNow, ωστόσο, δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, ενώ η Federal Reserve είναι γνωστό ότι έχει μια προσεκτική και σκεπτικιστική άποψη για τα stablecoins. 

Tweet από την Meltem Demirors στο FedNow. Πηγή: Twitter

Μία από τις μεγαλύτερες ράγες τραπεζικών πληρωμών που εξυπηρετεί εταιρείες κρύπτο των ΗΠΑ στο Δίκτυο ανταλλαγής Silvergate (SEN) έκλεισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά την κατάρρευση της Silvergate.

Ως έχει, ο ανταγωνιστής SEN SigNet από την Signature Bank εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το αναγκαστικό κλείσιμο της τράπεζας στις 13 Μαρτίου . Ωστόσο, η μοίρα του είναι στον αέρα, ενώ αρκετές εταιρείες φέρεται να έχουν εγκαταλείψει το δίκτυο μετά από τα προβλήματα της Signature.

https://twitter.com/damonnam/status/1636150037657837568

Το FedNow θα μπορούσε επίσης να αντικαταστήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve Lael Brainard τόνισε κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Μάιο ότι ένα CBDC θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο για να απογειωθεί από το FedNow λόγω ρυθμιστικών εμποδίων.

«[Εάν] το Κογκρέσο αποφασίσει… να εκδώσει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια για να τεθούν σε εφαρμογή τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού», είπε.

Πρόσθεσε ότι το FedNow θα εξυπηρετεί πολλές από τις ίδιες λειτουργίες με ένα CBDC ούτως ή άλλως.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ μίλησε επίσης ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής στις 9 Μαρτίου και πρότεινε ότι μια πιθανή CBDC των ΗΠΑ είναι ακόμη πολύ μακριά.

«Δεν είμαστε στο στάδιο της λήψης πραγματικών αποφάσεων», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό που κάνουμε είναι να πειραματιζόμαστε σε είδος πειραματισμού πρώιμου σταδίου. Πώς θα λειτουργούσε αυτό; Λειτουργεί? Ποια είναι η καλύτερη τεχνολογία; Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό;»

Σχολιάζοντας το FedNow, ωστόσο, δήλωσε ότι «θα έχουμε πληρωμές σε πραγματικό χρόνο σε αυτή τη χώρα πολύ, πολύ σύντομα».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/federal-reserve-confirms-july-launch-for-fednow-instant-payment-service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: