H γερουσιαστής Warren λέει ότι ο πρόεδρος της Fed “πρέπει να παραιτηθεί”

Η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν, μία από τις πιο εξέχουσες αντικρύπτο φωνές στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε τον Τζερόμ Πάουελ να παραιτηθεί εν μέσω εσωτερικής έρευνας στην Federal Reserve.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον στις 15 Μαρτίου, η Γουόρεν είπε ότι ο Πάουελ ηγήθηκε «του απορυθμιστικού κινήματος» στη Fed, αγγίζοντας ενδεχομένως ορισμένες από τις συνθήκες που οδήγησαν στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Ο πρόεδρος της Fed ζήτησε μια «ενδελεχή, διαφανή και ταχεία αναθεώρηση» των δραστηριοτήτων της στις 13 Μαρτίου μετά το κλείσιμο της τράπεζας από το Υπουργείο Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια.

«Για να έχει καμία αξιοπιστία αυτή η κριτική, ο πρόεδρος Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί», είπε η Γουόρεν. «Είναι αυτός που όχι μόνο προήδρευσε της Fed, ο οποίος όχι μόνο ήρθε στο Κογκρέσο και απάντησε σε ερωτήσεις από εμένα και από άλλους σχετικά με αυτήν την απορρυθμιστική κίνηση, αλλά στην πραγματικότητα την οδήγησε».

Η γερουσιαστής πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό ότι ενώ εξετάζουμε τι πήγε στραβά, ο πρόεδρος Πάουελ κάνει ένα βήμα πίσω και αφήνει τον Μάικλ Μπαρ να διεξάγει μια ανεξάρτητη έρευνα».

Ο Barr ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί μιας επανεξέτασης της εποπτείας και ρύθμισης της Silicon Valley Bank από τη Fed, η οποία θα κυκλοφορήσει την 1η Μαΐου. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν επίσης ανακοινώσει τις δικές τους έρευνες που σχετίζονται με ορισμένες από τις στελέχη που πουλούσαν μετοχές τις εβδομάδες πριν από το κλείσιμο.

Ενώ η κατάρρευση τριών μεγάλων τραπεζών είχε διαφορετικές αιτίες που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τα κρύπτο, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να παίρνουν μέρος της ευθύνης στα μέσα ενημέρωσης και σε ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στις 8 Μαρτίου, η μητρική εταιρεία της Silvergate Bank δήλωσε ότι θα κλείσει οικειοθελώς την τράπεζα κρύπτο, λέγοντας ότι το σχέδιό της περιελάμβανε «πλήρη αποπληρωμή όλων των καταθέσεων». Η Silicon Valley Bank έκλεισε μετά από φυγή από εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρενέβη για να ανακοινώσει ότι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι καταθέτες θα αποκατασταθούν.

Για πολλούς, η Signature Bank ξεχωρίζει ως παρέκκλιση μεταξύ αυτών των αποτυχιών, καθώς έκλεισε μετά από ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενος ότι «προστατεύει την οικονομία των ΗΠΑ ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού» στο τραπεζικό σύστημα. Το υπογεγραμμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου Barney Frank πρότεινε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα κατά των κρύπτο», ενώ το NYDFS φέρεται να είπε ότι η τράπεζα απέτυχε να παράσχει «αξιόπιστα και συνεπή δεδομένα» στη ρυθμιστική αρχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/senator-warren-says-fed-chair-has-to-recuse-himself-from-reviewing-regulatory-failures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: