Η eToro αποκτά ρυθμιστική έγκριση κρύπτo στην Κύπρο, ανοίγοντας το δρόμο για την επέκταση στην ΕΕ

Η εταιρεία eToro, πρόκειται να επεκτείνει τις προσφορές της σε παγκόσμια κλίμακα, αφού πρόσφατα εξασφάλισε ρυθμιστική έγκριση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η eToro ανακοίνωσε την απόκτηση της εγγραφής της ως Crypto Asset Service Provider (CASP) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC). Αυτή η σημαντική εξέλιξη θα επιτρέψει στην eToro να παρέχει ρυθμιζόμενες υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω μιας ενιαίας οντότητας γνωστής ως eToro Europe Digital Assets. Η καταχώριση προβλέπεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ με την επιβολή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) τον Δεκέμβριο του 2024.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της eToro, Hedva Ber, τόνισε τη στρατηγική σημασία αυτής της καταχώρισης, δηλώνοντας ότι σηματοδοτεί την πλήρη ετοιμότητα της eToro να αγκαλιάσει το επερχόμενο τοπίο των κρύπτο όταν τεθεί σε ισχύ η MiCA. Η Ber σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις δραστηριότητες της eToro, δεδομένου ότι η πλειονότητα της βάσης των χρηστών της διαμένει στην περιοχή.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τις στρατηγικές αποφάσεις άλλων διακεκριμένων εταιρειών κρύπτο, όπως η Bybit, οι οποίες επίσης ζήτησαν την εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ΕΕ. Αντίθετα, η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρύπτο στον κόσμο, υπέβαλε αίτηση για διαγραφή στην Κύπρο τον Ιούνιο, επικαλούμενη μετατόπιση της εστίασης προς “μεγαλύτερες αγορές”.

Το πρόσφατο ρυθμιστικό επίτευγμα της eToro στην Κύπρο ευθυγραμμίζεται με ένα παρόμοιο ορόσημο στην Ισπανία. Τον Ιούλιο του 2023, η Τράπεζα της Ισπανίας έδωσε το πράσινο φως στην eToro ως πάροχο υπηρεσιών για την ανταλλαγή εικονικών νομισμάτων σε νόμισμα fiat και υπηρεσιών φύλαξης ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Επιπλέον, η eToro είχε προηγουμένως λάβει καταχώριση παρόχου υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, την Autorité des Marchés Financiers.

Ως εξέχων παίκτης στον τομέα των κοινωνικών συναλλαγών και των επενδύσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, η eToro απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα τον Απρίλιο του 2023, όταν συνεργάστηκε με το X του Elon Musk (πρώην Twitter) για να διευκολύνει την έναρξη της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων και μετοχών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, η eToro αντιμετώπισε νομικές προκλήσεις νωρίτερα φέτος στην Αυστραλία. Τον Αύγουστο, η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων (ASIC) κατέθεσε αγωγή κατά της χρηματιστηριακής εταιρείας, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη μεταβλητότητα των προϊόντων συναλλαγών της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: