Ιδρυτής Concordium: Είτε έρθουν τα Bitcoin ETFs είτε όχι, ετοιμαστείτε για ένα «περίεργο» Crypto Bull Market

Η επερχόμενη ανοδική αγορά κρυπτονομισμάτων είναι έτοιμη να λάβει διαφορετική μορφή σε σύγκριση με την προηγούμενη και οι επενδυτές θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για μια ταχεία άνοδο των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Τις απόψεις αυτές μοιράστηκε ο Lars Seier Christensen, ιδρυτής της Concordium, μιας πλατφόρμας blockchain για επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης με το Cointelegraph.

Ενώ πολλοί στην κοινότητα των κρύπτο αναμένουν με ανυπομονησία την έγκριση διαφόρων προτεινόμενων spot Bitcoin ETF, ο Christensen παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με τον άμεσο αντίκτυπό τους στις αγορές κρύπτο. Προειδοποίησε: “Ακόμη και αν έχει ένα ράλι Bitcoin, δεν νομίζω ότι θα πρέπει φυσικά να υποθέσετε ότι όλα θα κάνουν ράλι μαζί του”. Κατά την άποψή του, είναι εξαιρετικά απίθανο να ακολουθήσουν το Ethereum και άλλα παλαιότερα altcoins.

Ο Christensen επεσήμανε ότι παρά την πρόσφατη επιβράδυνση των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους 18 μήνες, εξακολουθεί να υπάρχει έντονο εταιρικό ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain. Κατά συνέπεια, η επόμενη φάση της ανάπτυξης του κλάδου αναμένεται να χαρακτηρίζεται από σταδιακή, μέτρια επέκταση και όχι από ένα φανταχτερό και γρήγορο ράλι τιμών. Ο ίδιος σημείωσε: “Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι εταιρικοί τύποι χρειάζονται ένα κρύπτο περιουσιακό στοιχείο είναι προκειμένου να εκτελέσουν αυτό που θέλουν να κάνουν σε ένα συγκεκριμένο blockchain. Έτσι, νομίζω ότι είναι πολύ σαφές ότι πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουν απεγνωσμένη ανάγκη να αυξηθεί σημαντικά η αξία ενός συγκεκριμένου κρύπτο”.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη του Christensen. Ο Ben Simpson, ιδρυτής της πλατφόρμας εκπαίδευσης κρύπτο Collective Shift, επισήμανε διάφορα δεδομένα και δείκτες που υποδηλώνουν ότι τα πρώτα στάδια μιας αγοράς ταύρων Bitcoin μπορεί να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Επισήμανε παράγοντες όπως η μείωση από το ιστορικό υψηλό και η αναλογία αγοραίας αξίας προς πραγματική αξία ως δείκτες πιθανών συνθηκών bull market.

Ο Simpson προσδιόρισε επίσης το Bitcoin, το Ether και τα token που αφορούν συγκεκριμένες εφαρμογές, μαζί με τομείς όπως τα παιχνίδια και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), ως περιουσιακά στοιχεία που είναι πιθανό να γνωρίσουν σημαντική ανάπτυξη στην επερχόμενη αγορά ταύρων. Εξέφρασε ιδιαίτερη αισιοδοξία για τις προοπτικές του Bitcoin εν μέσω ευρύτερης υιοθέτησης.

Ο κλάδος της κρύπτο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο “γερακίστικης” Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και καταρρεύσεων πλατφορμών υψηλού προφίλ. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν σε μείωση των επενδύσεων στον κλάδο και σε επακόλουθη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σηματοδοτεί μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων, ορισμένοι αναλυτές, όπως ο Josh Gilbert από το eToro Markets, βλέπουν μια βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που θα μπορούσε να ωφελήσει τις αγορές κρύπτο. Ο Gilbert αναμένει μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα, καθώς τα επιτόκια πέφτουν και ο πληθωρισμός μετριάζεται.

Παρά τις αισιόδοξες αυτές απόψεις, η Tina Teng, αναλύτρια αγοράς στην CMC Markets, προειδοποίησε κατά της πρόωρης δήλωσης της έναρξης ενώς bull maket στα κρύπτο. Τόνισε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον και οι δράσεις των κεντρικών τραπεζών θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο. Η Teng εξήγησε ότι προηγούμενες εκρήξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων σημειώθηκαν σε περιόδους μείωσης των επιτοκίων της Fed και όχι αύξησης. Επεσήμανε επίσης προειδοποιητικά σήματα από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και τις ανεστραμμένες αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες υποδηλώνουν οικονομική αβεβαιότητα.

Ο Teng πρότεινε ότι για να αποκτήσει αξιοπιστία ένα σενάριο ανοδικής αγοράς, το Bitcoin θα πρέπει να διασπάσει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και να επιδείξει συνεχή ανοδική δυναμική.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: