Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας συμμετέχει στο μποϊκοτάζ των ανταλλακτηρίων κρύπτο

Η National Australia Bank (NAB) προσχώρησε σε άλλες μεγάλες αυστραλιανές τράπεζες στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία των πελατών από πιθανές απάτες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Στις 17 Ιουλίου, η NAB ανακοίνωσε τη στρατηγική της για την απάτη σε επίπεδο τράπεζας, η οποία περιλαμβάνει τον αποκλεισμό πληρωμών και την επιβολή περιορισμών σε ορισμένες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων λόγω των υψηλών επιπέδων κινδύνου απάτης που συνδέονται με αυτές.

Παρόλο που η NAB δεν αποκάλυψε τα συγκεκριμένα ονόματα των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων που αποτελούν στόχο, ο Chris Sheehan, στέλεχος της NAB για τις ομαδικές έρευνες και την απάτη, ανέφερε ότι οι αποκλεισμοί θα επιβληθούν σε πλατφόρμες “υψηλού κινδύνου” όπου επικρατούν απάτες. Ο Sheehan υπογράμμισε ότι οι απατεώνες αυτοί είναι συχνά μέρος οργανωμένων ομάδων διεθνικού εγκλήματος που εκμεταλλεύονται πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων για τη γρήγορη μεταφορά κλεμμένων κεφαλαίων διεθνώς.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance θα μπορούσε να είναι μία από τις πλατφόρμες που επηρεάζονται από τους περιορισμούς της NAB. Ο Sheehan ανέφερε ότι η προσέγγισή τους θα είναι σύμφωνη με τις πρακτικές του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των Westpac και Commonwealth Bank, έχουν ήδη αναφέρει τον αποκλεισμό πληρωμών προς την Binance τους τελευταίους μήνες.

Η NAB, μαζί με άλλες τράπεζες, υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για απάτες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στην Αυστραλία. Υποστηρίζουν ότι σχεδόν το 50% των αναφερόμενων κεφαλαίων απάτης στη χώρα συνδέεται με κρυπτονομίσματα. Η δήλωση της NAB τονίζει περαιτέρω ότι οι απάτες με κρυπτονομίσματα αποτελούν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες απειλές για την ασφάλεια, με τους Αυστραλούς να χάνουν πάνω από 221 εκατομμύρια δολάρια από τέτοιες απάτες πέρυσι. Η τράπεζα επισημαίνει επίσης ότι το 40% των Αυστραλών είναι πρόθυμο να δεχτεί πιο αργή επεξεργασία πληρωμών, εάν αυτό σημαίνει ότι θα είναι καλύτερα προστατευμένοι από τους απατεώνες.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ούτε η NAB ούτε η Binance έχουν απαντήσει στο αίτημα του CryptoNea για σχολιασμό του θέματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: