5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να κυμαίνεται πάνω από τα 30.000 δολάρια, παρουσιάζοντας μικρή κίνηση και απογοητεύοντας τους traders που ανυπομονούν να δουν μια αλλαγή στην τάση της αγοράς.

Σε χαμηλότερα χρονοδιαγράμματα, το Bitcoin δεν έχει σαφή τάση, καθώς κυμαίνεται μεταξύ ανοδικών και καθοδικών liquidity pockets χωρίς αποφασιστική κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Αυτός ο επαναλαμβανόμενος αγώνας έχει γίνει τακτικό φαινόμενο και παρά τους διάφορους παράγοντες, όπως οι εκτυπώσεις μακροοικονομικών δεδομένων και η συμμετοχή των θεσμικών οργάνων, η αγορά παραμένει στάσιμη.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έλλειψη καταλυτικών παραγόντων για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου με βάση τα δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να μην αποτελεί σημαντική ανησυχία. Τα δεδομένα on-chain για το Bitcoin υποδηλώνουν μια φάση επανασυσσώρευσης μεταξύ των επενδυτών, υποδεικνύοντας ένα σενάριο “ηρεμίας πριν από την καταιγίδα” πριν από μια σημαντική μετατόπιση της αγοράς.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος μετρά το κλίμα της αγοράς, αντανακλά επί του παρόντος ένα “ουδέτερο” κλίμα, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο του Ιουλίου μέχρι στιγμής.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, το CryptoNea εξετάζει τις πιθανές αφορμές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή του Bitcoin τις επόμενες ημέρες.

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο του Bitcoin δείχνει σταθερότητα, ελαχιστοποιώντας τη μεταβλητότητα

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο κεριών του Bitcoin, με βάση τα δεδομένα του TradingView, έδειξε εκπληκτικά σταθερότητα χωρίς τη συνήθη μεταβλητότητα. Ακόμη και το επίπεδο στήριξης στα 30.000 δολάρια παρέμεινε αδιαφιλονίκητο.

Ως εκ τούτου, το BTC/USD συνεχίζει να διαπραγματεύεται εντός ενός στενού εύρους που ισχύει από την περασμένη εβδομάδα. Αυτό το εύρος διαμορφώθηκε μετά από μια ψευδή διάσπαση που οδήγησε σε νέα ετήσια υψηλά και στη συνέχεια σε απότομη πτώση.

Ο δημοφιλής trader Daan Crypto Trades συνόψισε την κατάσταση, δηλώνοντας ότι το εύρος έχει γίνει εμφανές σε όλους. Για τον ίδιο, ένα ανοδικό σενάριο θα απαιτούσε το Bitcoin να ανακτήσει τα 30,5 χιλ. δολάρια και να κλείσει την αναποτελεσματικότητα που προκλήθηκε από την πρόσφατη απόρριψη. Μέχρι να συμβεί αυτό, το βασικό του σενάριο είναι η τιμή να αναζητήσει ρευστότητα στα 29,5K δολάρια.

Άλλοι traders μοιράζονται παρόμοια άποψη, υποδεικνύοντας ότι το Bitcoin μπορεί να δοκιμάσει νέα τοπικά χαμηλά λόγω της αδυναμίας των ταύρων να διασπάσουν το εύρος τιμών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. O Credible Crypto, για παράδειγμα, πιστεύει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να επιστρέψει στο επίπεδο των 27.400 δολαρίων, το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Ο Trader Crypto Tony προτείνει μια καθοδική περιοχή-στόχο γύρω από τα 28.300 δολάρια, διατηρώντας μια πτωτική προδιάθεση.

Οι traders παρακολουθούν στενά τον δείκτη σχετικής ισχύος του Bitcoin (RSI), ο οποίος πρόσφατα εμφάνισε πτωτική απόκλιση με την πορεία της τιμής. Σύμφωνα με τον trader Jelle, το Bitcoin προσπάθησε να ξεπεράσει αυτή την απόκλιση, αλλά απορρίφθηκε γρήγορα. Τόσο οι ταύροι όσο και οι αρκούδες υπερασπίζονται σθεναρά το έδαφός τους, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω παγίωση μέχρι να υπάρξει διάσπαση.

Περίοδος κερδών και ανακοινώσεις δεδομένων στις ΗΠΑ

Οι προσδοκίες για μια σημαντική αναταραχή της αγοράς λόγω των δημοσιεύσεων μακροοικονομικών στοιχείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μείνουν ανεκπλήρωτες αυτή την εβδομάδα. Το αποκορύφωμα θα είναι οι εκθέσεις κερδών των εταιρειών τεχνολογίας και οι αιτήσεις ανεργίας στις 20 Ιουλίου. Ωστόσο, με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αύξηση των επιτοκίων να απέχει ακόμη περίπου δύο εβδομάδες, η μεταβλητότητα παραμένει στον ορίζοντα.

Πηγή οικονομικού σχολιασμού The Kobeissi Letter δήλωσε ότι θα είναι ένα πολυάσχολο ζευγάρι εβδομάδων με την περίοδο των κερδών σε πλήρη εξέλιξη και τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις από το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group, το κλίμα της αγοράς παραμένει πεπεισμένο ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, παρά τις θετικές εκτυπώσεις δεδομένων που υποδεικνύουν υποχώρηση του πληθωρισμού ταχύτερα από το αναμενόμενο. Οι πιθανότητες για αύξηση 0,25% διαμορφώνονται στο συντριπτικό ποσοστό 96,1%.

Ένας άλλος δείκτης που αξίζει να παρακολουθείται είναι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY), ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει το όριο των 100 μονάδων, αφού έπεσε κάτω από αυτό για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Το Bitcoin εμφάνιζε προηγουμένως ισχυρή αντίστροφη συσχέτιση με τον DXY, αν και η σχέση αυτή έχει μειωθεί σημαντικά το 2023.

Οι φάλαινες επανεμφανίζονται στην αγορά Bitcoin

Τα δεδομένα on-chain αποκαλύπτουν την επιστροφή των φαλαινών Bitcoin, δημιουργώντας ενθουσιασμό στους αναλυτές της CryptoQuant, μιας πλατφόρμας ανάλυσης on-chain.

Η SignalQuant, ένας αναλυτής που συμβάλλει, τόνισε την αύξηση των μη δαπανημένων εξόδων συναλλαγών (UTXOs) που αντανακλούν μεγάλες ποσότητες νομισμάτων. Αυτό το μοτίβο μοιάζει με τη συμπεριφορά που παρατηρείται κατά τη διάρκεια των κλασικών ανοδικών αγορών.

Η SignalQuant αναφέρθηκε στη μετρική UTXO Value Bands, η οποία δείχνει ότι οι φάλαινες γίνονται σταδιακά και πάλι ενεργές το 2023 μετά από μια σημαντική μείωση στο δεύτερο μισό του 2022.

Αυτή η παρατήρηση οδηγεί στην πεποίθηση ότι αν οι δείκτες φάλαινας συνεχίσουν να αυξάνονται, αυτό θα υποδηλώνει ότι ένας μακροπρόθεσμος πυθμένας επιτεύχθηκε στα τέλη του 2022 και ότι η τιμή του Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Προηγούμενες εκθέσεις του CryptoNea ανέφεραν επίσης την αναζωπύρωση των αριθμών των φαλαινών και την αυξημένη έκθεση μεγαλύτερων ομάδων επενδυτών στις τρέχουσες τιμές.

Η δυναμική της προσφοράς υποδεικνύει ανοδικά σήματα

Τα κρυμμένα ανοδικά σήματα στην τιμή του Bitcoin δεν συνδέονται μόνο με τη συμπεριφορά των φαλαινών αλλά και με τη δυναμική της προσφοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές της αλυσίδας.

Πρόσφατα δεδομένα on-chain αποκαλύπτουν ότι ένα σημαντικό μέρος της προσφοράς BTC έχει κινηθεί κοντά στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων, υποδεικνύοντας ένα κρίσιμο σημείο ενδιαφέροντος για τους επενδυτές.

Η Look Into Bitcoin, μια πλατφόρμα ανάλυσης on-chain, αναφέρει ότι περίπου το 3,8% της συνολικής προσφοράς έχει κινηθεί εντός του εύρους γύρω από τα 30.200 δολάρια.

Επιπλέον, η αδρανής προσφορά που ήταν ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται και πάλι ενεργή. Σύμφωνα με τον Philip Swift, τον δημιουργό της Look Into Bitcoin, αυτή η επαναδραστηριοποίηση της αδρανούς προσφοράς έχει παρατηρηθεί κατά τα πρώτα στάδια κάθε ανοδικής αγοράς Bitcoin.

Ο παράγοντας “απληστία” ξεθωριάζει στις αγορές κρύπτο

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ένας δείκτης συναισθήματος που αποτυπώνει την ταχέως μεταβαλλόμενη διάθεση των συμμετεχόντων στην αγορά, καταδεικνύει την αστάθεια του μέσου επενδυτή κρύπτο.

Γύρω από το κρίσιμο όριο των 30.000 δολαρίων, το συναίσθημα βελτιώνεται σημαντικά πάνω από αυτό το επίπεδο και επιδεινώνεται κάτω από αυτό.

Επί του παρόντος, ο δείκτης βρίσκεται σε ουδέτερο έδαφος αλλά στο χαμηλότερο σημείο του για τον Ιούλιο, μετρώντας 54/100.

Ο ακραίος φόβος ή η απληστία χρησιμεύει συχνά ως προειδοποίηση για την ανάκαμψη ή την υποχώρηση της αγοράς, αντίστοιχα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: