Η εταιρεία Crypto Analytics Block Scholes διαπιστώνει ότι η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές των ΗΠΑ έχει σπάσει

Η εταιρεία ανάλυσης Block Scholes εντόπισε σημαντική μείωση της συσχέτισης μεταξύ της τιμής spot του bitcoin και των δεικτών της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, Nasdaq και S&P 500. Η κυλιόμενη συσχέτιση 90 ημερών έχει φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, πλησιάζοντας το μηδέν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Block Scholes.

Ο Andrew Melville, αναλυτής ερευνών της Block Scholes, σημείωσε ότι αυτή η μειωμένη συσχέτιση είναι η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί από τον Ιούλιο του 2021, όταν το bitcoin γνώρισε τις κορυφές του τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο. Ο Melville απέδωσε τη μειωμένη συσχέτιση στην ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν τόσο το bitcoin όσο και τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια του περσινού κύκλου σύσφιξης.

Η εξασθένηση της σχέσης μεταξύ του bitcoin και των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων κινδύνου συνεπάγεται ότι οι crypto traders που βασίζονται αποκλειστικά στο παραδοσιακό κλίμα της αγοράς και στις μακροοικονομικές εξελίξεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απογοήτευση. Η απόκλιση αναδεικνύει την αυξανόμενη ανεξαρτησία του bitcoin ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

CoinDesk - Unknown

Οι πρόσφατες καταθέσεις για spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs) από εξέχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η BlackRock, η Fidelity, η WisdomTree, η VanEck και η Invesco έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία στην αγορά κρύπτο. Από την κατάθεση της BlackRock στις 15 Ιουνίου, το bitcoin έχει παρουσιάσει απόδοση 25%, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δραστηριότητα με εύρος τιμών στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ο Ilan Solot, συν-επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Marex Solutions, περιέγραψε τρεις βασικές πτυχές της αφήγησης του ETF: την προσδοκία πριν από την έναρξη, τις ροές κεφαλαίων μετά την έναρξη και την επικύρωση των κρύπτο ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Ο Solot τόνισε ότι η παρατήρηση των ροών των επενδυτικών προϊόντων κατά τους επόμενους μήνες θα χρησιμεύσει ως τεστ φωτοτυπίας για την ευρύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων.

Σε αντίθεση με το πτωτικό κλίμα, το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα προϊόντα διαπραγμάτευσης έχει αυξηθεί από τις 15 Ιουνίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα προϊόντα διαπραγμάτευσης bitcoin στο χρηματιστήριο σημείωσαν εισροές 13.822 BTC τον Ιούνιο, με σημαντική δυναμική που προκλήθηκε από την ανακοίνωση της BlackRock. Τα καναδικά και ευρωπαϊκά ETPs spot, καθώς και τα ETFs προθεσμιακών συμβολαίων των ΗΠΑ, παρουσίασαν σημαντικές εισροές, σύμφωνα με τον Vetle Lunde, ανώτερο αναλυτή έρευνας στην K33.

Ενώ η αφήγηση των ETF κατέχει επί του παρόντος την πρωτοκαθεδρία, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι μακροοικονομικοί παράγοντες, όπως οι πιθανές πιέσεις ρευστότητας στα fiat currencies, εξακολουθούν να χρήζουν προσοχής. Καθώς η αγορά κρύπτο συνεχίζει να εξελίσσεται, η σχέση μεταξύ του bitcoin και των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών αγορών φαίνεται να εξελίσσεται επίσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: