Νομική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά σαφήνεια για τους κανονισμούς κρυπτοδανεισμού

Η Νομική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε την ανάγκη για σαφείς ρυθμίσεις γύρω από τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων, μετά από εκτενή επισκόπηση των υφιστάμενων νομικών πλαισίων και της εφαρμογής τους στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Laura Burgoyne, επικεφαλής της αναθεώρησης της Νομικής Επιτροπής, συζήτησε τις τέσσερις βασικές συστάσεις του οργανισμού προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μία από τις σημαντικότερες συστάσεις είναι η δημιουργία ξεχωριστής κατηγορίας προσωπικής περιουσίας ειδικά για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, η Νομική Επιτροπή πρότεινε τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής για τον κλάδο και ένα νομικό πλαίσιο για τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τα κρύπτο. Ζήτησαν επίσης νομικές μεταρρυθμίσεις για να καθοριστεί εάν οι κανονισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου για τις χρηματοοικονομικές εξασφαλίσεις (FCAR) εφαρμόζονται στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ο Burgoyne υπογράμμισε τη σημασία του FCAR για την παροχή στους παραδοσιακούς χρηματοπιστωτικούς διαμεσολαβητές της δυνατότητας να εξασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς ορισμένους περιορισμούς και διατυπώσεις που συνήθως ισχύουν. Η εξασφάλιση επιτρέπει στους δανειστές να διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία εάν οι δανειολήπτες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις αποπληρωμής, παρέχοντας μια απλοποιημένη προσέγγιση για την εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση αθέτησης ή αφερεγγυότητας.

Ο καθορισμός του κατά πόσον τα κρυπτονομίσματα, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα tokens μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια σύμφωνα με το FCAR εξαρτάται από το αν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία εμπίπτουν στις κατηγορίες των “μετρητών”, των “χρηματοπιστωτικών μέσων” ή των “πιστωτικών απαιτήσεων”. Ο Burgoyne τόνισε ότι η ερμηνεία της FCAR και η εφαρμογή της σε νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρυπτο-τόκεν, τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) και τα stablecoins, απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση.

Η κύρια σύσταση της Νομικής Επιτροπής επικεντρώνεται γύρω από τους υφιστάμενους νόμους περί προσωπικής ιδιοκτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εφαρμογή τους στις νομικές διαδικασίες για κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο Burgoyne σημείωσε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν εντάσσονται με σαφήνεια στις τρέχουσες κατηγορίες του δικαίου της προσωπικής περιουσίας, οι οποίες περιλαμβάνουν υλικά αγαθά και νομικά δικαιώματα ή χρέη.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Νομική Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής τρίτης κατηγορίας του δικαίου της προσωπικής περιουσίας ειδικά για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ενώ το κοινό δίκαιο ήταν αρκετά ευέλικτο για να χειρίζεται τις διαφορές στο παρελθόν, η μοναδική φύση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων απαιτεί μια προσαρμοσμένη προσέγγιση για να διασφαλιστούν δίκαια και λειτουργικά αποτελέσματα.

Οι συστάσεις της Επιτροπής Δικαίου αποσκοπούν σε μια στοχευμένη και αποτελεσματική εφαρμογή, με τη σύσταση ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων και την εστίαση στη νομοθετική μεταρρύθμιση μόνο στις περιπτώσεις όπου το κοινό δίκαιο δεν επαρκεί για την επίλυση των διαφορών. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να παράσχουν την πολυπόθητη σαφήνεια και ρύθμιση στο τοπίο του δανεισμού κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: