Η “Επιχείρηση Choke Point 2.0” μπορεί να συνέβαλε στην κατάρρευση της SVB: Mulvaney

Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εφαρμόζει πραγματικά την «Επιχείρηση Choke Point 2.0», θα βλάψει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και μπορεί να έχει συμβάλει στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με τον πρώην εν ενεργεία επιτελάρχη του Λευκού Οίκου του Ντόναλντ Τραμπ, Mick Mulvaney.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα το έκανε πραγματικά αυτό», είπε ο Mulvaney σε συνέντευξή του στο Bloomberg στις 22 Μαρτίου σε σχέση με τη φημολογούμενη επιχείρηση. Ωστόσο, θυμήθηκε ότι συμμετείχε σε ακροάσεις για το αρχικό Operation Choke Point – μια κυβερνητική πρωτοβουλία που είχε στόχο να περιορίσει την πρόσβαση ορισμένων βιομηχανιών στις τραπεζικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

https://youtube.com/watch?v=b6M7OLFrxYI

«Πρέπει να αναρωτηθείτε αν δεν υπάρχουν ορισμένες πολιτικές που εφαρμόζει η διοίκηση που έχουν -ίσως τις επιδιωκόμενες, ίσως τις ακούσιες- συνέπειες της αύξησης του κινδύνου και της αύξησης της αστάθειας, και το είδαμε μόλις αυτό στην SVB;» αυτός πρόσθεσε.

«Ήταν οι άνθρωποι στην SVB επειδή ήταν πραγματικά καλοί σε αυτό, ή υπήρχε κάποιος παράγοντας που έλεγε ότι είμαστε στην SVB επειδή κανείς άλλος δεν μας παίρνει».

Ο Mulvaney εξήγησε ότι πιστεύει ότι τα κρύπτο δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην πτώση της SVB και πρότεινε ότι φταίει η κακή διαχείριση κινδύνου. Υπονόησε, ωστόσο, ότι η πίεση που ασκείται στις τράπεζες των ΗΠΑ να αποφύγουν τα κρύπτο μπορεί να συνέβαλε στην κατάρρευση της SVB.

Το “Operation Choke Point 2.0” είναι ένας όρος που επινοήθηκε από τον συνιδρυτή της Coin Metrics Nic Carter για να αναφέρεται σε μια φαινομενικά συντονισμένη προσπάθεια αποθάρρυνσης των τραπεζώναπό τη διατήρηση καταθέσεων κρύπτο ή την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες κρύπτο με βάση την «ασφάλεια και ευρωστία» για το τραπεζικό σύστημα.

Ενώ δεν είναι σαφές εάν το “Operation Choke Point 2.0” είναι επίσημη στρατηγική, ο Carter ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξή του.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου της 9ης Φεβρουαρίου, ο Carter περιέγραψε ορισμένα υποτιθέμενα στοιχεία, τονίζοντας μια κοινή δήλωση της 3ης Ιανουαρίου σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο από την Federal Reserve, την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και το Office of the Controller of the Currency (OCC) η οποία προειδοποίησε ότι τα αποκεντρωμένα δίκτυα blockchain είναι «πολύ πιθανό να είναι ασυνεπή με τις ασφαλείς και υγιείς τραπεζικές πρακτικές».

Πιο πρόσφατα, οι επικριτές επεσήμαναν τη διαφορετική αντιμετώπιση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο από την FDIC κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της Signature Bank ως περαιτέρω απόδειξη της ύπαρξης του “Operation Choke Point 2.0”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: