Cryptocurrency Stablecoins

“Crypto FUD” – Η βιομηχανία εξοργίστηκε καθώς η έκθεση του Λευκού Οίκου χτυπά τα κρύπτο

Τα στελέχη των Crypto έχουν εκφράσει εκνευρισμό για την τελευταία οικονομική έκθεση του Λευκού Οίκου – η οποία περιλαμβάνει κυρίως ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στο να θέτει αμφιβολίες για την αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Οικονομική Έκθεση του Προέδρου, που κυκλοφόρησε  στις 20 Μαρτίου, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος συμπεριέλαβε μια ενότητα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τότε που άρχισε να εκδίδει την ετήσια έκθεση οικονομικής πολιτικής το 1950.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Paradigm, Fred Ehrsam, παρατήρησε ότι το 15% της Οικονομικής Έκθεσης ήταν αφιερωμένο στο “crypto FUD”.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 σελίδες αφιερωμένες στην απομυθοποίηση του «Περίληψης έκκλησης των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο», μαζί με μια σύντομη ενότητα για το σύστημα πληρωμών FedNow και τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας.

Το κύριο επιχείρημα της έκθεσης είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο αποτυγχάνουν να αποδώσουν τα «διαφημισμένα» οφέλη τους, όπως η βελτίωση των συστημάτων πληρωμών, η οικονομική ένταξη και η δημιουργία μηχανισμών για τη μεταφορά αξίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνοντας:

«Αντίθετα, η καινοτομία τους αφορούσε κυρίως τη δημιουργία τεχνητής σπανιότητας προκειμένου να υποστηριχθούν οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο – και πολλά από αυτά δεν έχουν θεμελιώδη αξία».

Υποστηρίζει επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τις λειτουργίες του κρατικού χρήματος – όπως το δολάριο ΗΠΑ – καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κυμαίνονται πολύ άγρια ​​για να είναι σταθερή αποθήκευση αξίας, ούτε μπορούν να λειτουργήσουν ως λογιστική μονάδα ή μέσο ανταλλαγής.


Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 8: Digital Assets: Relearning Economic Principles Πηγή: Οικονομική Έκθεση του Προέδρου

Η έκθεση στοχεύει επίσης στα stablecoins, υποστηρίζοντας ότι υπόκεινται σε κινδύνους και επομένως είναι πολύ επικίνδυνα για να ικανοποιήσουν τον ρόλο τους ως μέσο «ταχείας πληρωμής».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Blockchain Association, Kristin Smith, χαρακτήρισε την τελευταία προεδρική έκθεση «απογοητευτική», λέγοντας ότι δείχνει ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση εμφανίζονται «ολοένα και πιο αλλεργικοί» στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία κρύπτο, προσθέτοντας:

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να εξετάσει πώς θα μείνει στη μνήμη: ως ηγέτης της βαθιάς καινοτομίας ή ως εμπόδιο σε μια παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση».

Η αποκέντρωση επισημαίνεται επίσης στην έκθεση, η οποία υποστηρίζει ότι «παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αποκεντρωμένες και αξιόπιστες, οι εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain δεν ισχύουν στην πράξη».

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο πηγαίνοντας σε ένα περιορισμένο σύνολο πλατφορμών περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, ενώ μια μικρή ομάδα ανθρακωρύχων εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης στα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο, υποστηρίζει.

Η τελευταία ετήσια έκθεση οικονομικής πολιτικής δημοσιεύτηκε περίπου δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση των τραπεζών Silvergate, Silicon Valley και Signature – οι οποίες και οι τρεις είχαν εξυπηρετήσει πτυχές της βιομηχανίας κρύπτο. 

Ο Dan Reecer, επικεφαλής ανάπτυξης στην αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης Acala Network, ισχυρίζεται ότι η έκθεση έρχεται «λίγες μέρες» μετά την εκτέλεση της Operation Chokepoint 2.0 σε τράπεζες φιλικές προς τα κρύπτο.

Πηγή: Twitter

Σημείωσε επίσης μια «προφανή έγκαιρη προειδοποίηση» για ένα επερχόμενο CBDC των Ηνωμένων Πολιτειών, ή ψηφιακό δολάριο, αναφερόμενος σε ένα τμήμα της έκθεσης που φαινομενικά προβάλλει τα οφέλη ενός νομίσματος που ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X