Η τιμή του Bitcoin μέσω της τελευταίας τραπεζικής αναταραχής θα προσελκύσει περισσότερα ιδρύματα και επενδυτές: Cathie Wood της ARK

Η αξίας του Bitcoin εμφανίζεται πλήρως εν μέσω της τρέχουσας τραπεζικής κρίσης, η οποία θα «προσελκύσει περισσότερα ιδρύματα» στην αγορά BTC με την πάροδο του χρόνου, πιστεύει η CEO της ARK Invest, Cathie Wood.

Η Wood μοιράστηκε τις σκέψεις της για την πρόσφατη άνοδο της τιμής της BTC σε μια συνέντευξη στο Bloomberg στις 21 Μαρτίου , δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά της ως προς τις τιμές μέσω της κρίσης «θα προσελκύσει περισσότερα ιδρύματα».

«Το γεγονός ότι το Bitcoin κινήθηκε με πολύ διαφορετικό τρόπο από τις αγορές μετοχών, ιδιαίτερα, ήταν αρκετά διδακτικό», πρόσθεσε.

Το θεσμικό ενδιαφέρον για το Bitcoin μπορεί να έχει ήδη φτάσει, σύμφωνα με τον Oliver Linch, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ανταλλακτηρίου Bittrex που εδρεύει στο Σιάτλ.

Ο Linch σημείωσε σε μια συνέντευξη στις 21 Μαρτίου στο podcast του The Wolf Of All Streets  ότι πολλές μεγάλες τράπεζες αγόρασαν κρύπτο ως επενδυτικό προϊόν πολύ πριν από την πρόσφατη τραπεζική κρίση:

«Το μεγάλο σημείο συζήτησης αυτής της bear market είναι το θεσμικό ενδιαφέρον για τα κρύπτο. Κάθε μεγάλη τράπεζα έχει πλέον ένα ουσιαστικό γραφείο κρύπτο, όχι μόνο για συναλλαγές, αλλά και για συνεργασίες».

Ωστόσο, είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών κρύπτο, το οποίο έχει προκαλέσει αντίθετους ανέμους στη θεσμική υιοθέτηση τους τελευταίους μήνες.

“Ιστορικά, αυτοί οι μεγάλοι παίκτες ήταν οι μεγαλύτεροι μοχλοί της καινοτομίας”, είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές είναι σήμερα “κολλημένες σε μια μικρή ρουτίνα” και ότι η “μεγάλη αλλαγή” δεν θα συμβεί μέχρι να σταματήσουν να μάχονται για την υπεροχή.

«Δεν είναι τα κρύπτο έναντι της Goldman Sachs ή τα κρύπτο έναντι των ιδρυμάτων. Είναι ένας αγώνας για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τα κρύπτο».

Όσον αφορά τον αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin από το θεσμικό συμφέρον, η Wood εξήγησε στη συνέντευξη ότι η πρόβλεψη της τιμής BTC 1-1,5 εκατομμυρίων δολαρίων της ARK Invest έως το 2030 έγινε με βάση μια ανάλυση κατανομής BTC θεσμικού επενδυτή, η οποία εκτιμά ότι οι περισσότερες εταιρείες θα διαθέσουν μεταξύ 2,5 % έως 6,5% προς το BTC στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

«Αυτές είναι οι κατανομές που θα είχαν κάνει σε αναδυόμενες, νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα τη δεκαετία του ’70 και μικρής κεφαλαιοποίησης τη δεκαετία του ’80 και του ’90», πρόσθεσε η Wood.

Η ARK Invest εκτιμά ότι η τιμή του BTC στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια θα ωθηθεί από θεσμικούς επενδυτές που θα διαθέσουν μεταξύ 2,5-6,5% του χαρτοφυλακίου τους σε BTC. Πηγή: ARK Invest

Ο Linch, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι η «επιθετική» θεσμική υιοθέτηση θα έρθει όταν οι ευκαιρίες γίνουν πιο εύκολα αναγνωρίσιμες:

“Δείξτε τους έναν τρόπο που μπορεί να γίνει και να τους αποφέρει χρήματα και σας εγγυώμαι ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο σε αυτό. Θα κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία”.

Θετικό κλίμα έχει περιβάλλει το Bitcoin μετά τις καταρρεύσεις των τραπεζών Silvergate, Silicon Valley Bank και Signature. Το BTC έχει αυξηθεί κατά 43,6% από το πιο πρόσφατο χαμηλό του στις 11 Μαρτίου, σε σύγκριση με μια αύξηση 25,3% στην ευρύτερη αγορά κρύπτο εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: