Η επιτροπή της Γερουσίας του Τέξας προχωρά σε νομοσχέδιο που αφαιρεί κίνητρα για τους miners κρύπτο

Η Επιτροπή Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Γερουσίας του Τέξας ψήφισε νομοθεσία που θα καταργήσει σε μεγάλο βαθμό τα κίνητρα για τους miners που λειτουργούν στο πλαίσιο του φιλικού προς τα κρύπτο ρυθμιστικού περιβάλλοντος της πολιτείας.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής στις 4 Απριλίου, οι νομοθέτες του Τέξας συμφώνησαν να προχωρήσουν με ψήφους 10-0 στο νομοσχέδιο 1751 της Γερουσίας που εισήγαγε αρχικά η πολιτειακή γερουσιαστής Lois Kolkhorst. Η προτεινόμενη νομοθεσία θα τροποποιούσε τμήματα του κώδικα κοινής ωφέλειας και του φορολογικού κώδικα του Τέξας για να προσθέσει περιορισμούς για τις εγκαταστάσεις εξόρυξης

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι επιχειρήσεις κρυπτογράφησης που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που προορίζεται να τις αποζημιώσει για τη μείωση του φορτίου στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας θα πρέπει να περιορίζεται για την αναμενόμενη ζήτηση “λιγότερο από το 10 τοις εκατό του συνολικού φορτίου που απαιτείται από όλα τα φορτία στο πρόγραμμα”. Ορισμένες εταιρείες εξόρυξης κρύπτο δεν θα λαμβάνουν επίσης μείωση των κρατικών φόρων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο.

Ο υπέρμαχος της εξόρυξης Dennis Porter, διευθύνων σύμβουλος του Satoshi Action Fund, οι αλλαγές στον κώδικα της πολιτείας θα εξαλείψουν ουσιαστικά τα κίνητρα για τους miner κρύπτο να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε αγροτικές περιοχές του Τέξας. Ισχυρίστηκε ότι οι νομοθέτες της επιτροπής είχαν “επηρεαστεί από την επιρροή του ισχυρού υποστηρικτή του νομοσχεδίου” – πιθανότατα αναφερόμενος στον γερουσιαστή Kolkhorst.

Το Τέξας έχει γίνει κάτι σαν φάρος για τους crypto miners λόγω του φαινομενικά χαλαρού ρυθμιστικού καθεστώτος του και στον απόηχο της απαγόρευσης της πρακτικής αυτής σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα. Η κρύπτο έχει αναγνωριστεί ως μέρος του εμπορικού κώδικα της πολιτείας από το 2021 και ο κυβερνήτης Greg Abbott – που επανεξελέγη σε άλλη μια τετραετή θητεία τον Νοέμβριο – έχει προηγουμένως αναφερθεί στον εαυτό του ως “υποστηρικτής της πρότασης νόμου για των κρύπτο” στην πολιτεία.

Το νομοσχέδιο 1751 της Γερουσίας πιθανότατα θα μεταβεί στη συνέχεια στην πολιτειακή Γερουσία του Τέξας για ψηφοφορία

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: