Ενημερωμένα αρχεία Bitcoin ETF: Η Cboe ενσωματώνει συμφωνίες επιτήρησης της Coinbase για αυξημένη ασφάλεια

Η Cboe Global Markets, ένας διαχειριστής ανταλλακτηρίων, προέβη σε σημαντικές ενημερώσεις των εφαρμογών της για πέντε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin (BTC). Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση μιας συμφωνίας επιμερισμού εποπτείας (SSA) με την Coinbase, ένα γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Στις 11 Ιουλίου, η Cboe υπέβαλε αναθεωρημένες αιτήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) για ETF που προτάθηκαν από τις Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity, καθώς και για ένα κοινό αμοιβαίο κεφάλαιο από τις ARK Invest και 21Shares.

Η Cboe επιβεβαίωσε ότι είχε διαπραγματευτεί επιτυχώς τους όρους της συμφωνίας επιμερισμού εποπτείας με την Coinbase και η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου. Στις αρχικές καταθέσεις των ETF, τα μέρη είχαν εκφράσει την προσδοκία τους να συνάψουν μια τέτοια συμφωνία πριν από την πιθανή έναρξη των ETF.

Η εφαρμογή των συμφωνιών επιτήρησης-μοιρασμού ευθυγραμμίζεται με τους κανονισμούς της SEC που αποσκοπούν στην πρόληψη δόλιων δραστηριοτήτων και στη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών. Οι εν λόγω κανονισμοί, οι οποίοι περιγράφηκαν από την SEC στις 10 Μαρτίου, διευκρινίζουν την ανάγκη για “μια ολοκληρωμένη συμφωνία επιτήρησης-μοιρασμού με μια ρυθμιζόμενη αγορά σημαντικού μεγέθους που σχετίζεται με τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία ή τα περιουσιακά στοιχεία αναφοράς bitcoin”.

Οι εφαρμογές spot Bitcoin ETF έχουν κερδίσει πρόσφατα σημαντική προσοχή στον κλάδο. Οι καταθέσεις των Fidelity, Invesco, WisdomTree και Valkyrie ακολούθησαν την BlackRock, μια γνωστή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με ενεργητικό 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία υπέβαλε επίσης αίτηση ETF για έγκριση από την SEC.

Στις 29 Ιουνίου, ο Nasdaq, ένα σημαντικό exchange των ΗΠΑ, υπέβαλε επίσης εκ νέου την αίτησή του για την εισαγωγή του ETF της BlackRock, η οποία περιελάμβανε ένα SSA με την Coinbase.

Οι αναθεωρημένες καταθέσεις της Cboe είχαν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στις μετοχές της Coinbase (COIN), οδηγώντας τις σε άνοδο σχεδόν 10% στις 11 Ιουνίου. Αυτή η άνοδος σηματοδότησε την υψηλότερη τιμή τους από τις 16 Αυγούστου, όπως αναφέρει η Google Finance.

Παρά τη συμμετοχή της σε εφαρμογές Bitcoin ETF, η Coinbase βρίσκεται σήμερα σε νομική διαμάχη με την SEC. Ο ρυθμιστικός φορέας έχει κατηγορήσει την Coinbase ότι προσφέρει κρυπτονομίσματα που θεωρεί ότι είναι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: