Η επένδυση στο Bitcoin της MicroStrategy αυξάνεται πάνω από 210% σε τρία χρόνια, ξεπερνώντας τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC και μετοχές της εταιρείας

Αναλογιζόμενη μια μετασχηματιστική απόφαση που ελήφθη πριν από τρία χρόνια, η MicroStrategy, μια δύναμη στο χώρο της επιχειρηματικής ευφυΐας, συνεχίζει να κάνει θραύση με την πρωτοποριακή προσέγγισή της στις επενδύσεις Bitcoin (BTC).

Στις 11 Αυγούστου 2020, υπό την οραματική καθοδήγηση του Michael Saylor, η MicroStrategy ξεκίνησε μια στρατηγική προσπάθεια που θα επαναπροσδιόριζε το οικονομικό τοπίο της εταιρείας. Το πνευματικό τέχνασμα του Saylor ήταν να τοποθετήσει το Bitcoin ως το κυριότερο αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο του ταμείου της MicroStrategy. Αυτό σηματοδότησε τη γένεση ενός ταξιδιού που θα έβλεπε την απόκτηση 21.454 BTC, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, με μέση τιμή ανά Bitcoin περίπου 11.653 δολάρια.

Έκτοτε, η MicroStrategy παρέμεινε αμετακίνητη στη δέσμευσή της στον ηγέτη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ξεπερνώντας τις κυματιστές παλίρροιες των διακυμάνσεων της αγοράς, η εταιρεία έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος θεσμικός κάτοχος του Bitcoin. Από τις 31 Ιουλίου, το θησαυροφυλάκιό της διαθέτει εντυπωσιακά 152.800 BTC, που εξασφαλίστηκαν με σωρευτική δαπάνη 4,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση ατομική τιμή 29.672 δολάρια. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Bitcoin αποτιμάται στα 29.391 δολάρια.

Ενώ ο Saylor βρισκόταν στο τιμόνι της MicroStrategy όταν έγινε η αρχική εξαγορά του Bitcoin, έκτοτε έχει μεταβεί στο ρόλο του εκτελεστικού προέδρου, δίνοντας τη σκυτάλη του CEO σε νέο ηγέτη πέρυσι.

Η μετοχή της MicroStrategy (MSTR) έχει διανύσει μια παράλληλη πορεία, σημειώνοντας άνοδο άνω του 210% από τις 10 Αυγούστου 2020 – την ημέρα που προηγήθηκε της πρωτοποριακής ανακοίνωσης για την αγορά Bitcoin. Επί του παρόντος, η MSTR βρίσκεται στα 384,31 δολάρια, σύμφωνα με το MarketWatch. Ωστόσο, αυτή η πορεία δεν ήταν καθόλου γραμμική- η MSTR αντιμετώπισε το μερίδιο των προκλήσεων που της αναλογούσε. Μετά το αποκορύφωμά της στα 1.315 δολάρια στις 9 Φεβρουαρίου 2021, κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης ανοδικής πορείας του Bitcoin, η μετοχή γνώρισε πτώση άνω του 70%.

Πλοηγώντας στο περίπλοκο οικονομικό τοπίο, η MicroStrategy αντιμετώπισε μια στιγμή ελέγχου τον Ιούνιο του 2022 εν μέσω ανησυχιών για μια πιθανή κλήση περιθωρίου κέρδους σε ένα δάνειο που υποστηρίζεται από Bitcoin. Παρά τις ανησυχίες, οι ανησυχίες αυτές αποδείχθηκαν τελικά αβάσιμες.

Η κλήση περιθωρίου είναι μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία ένας trader ή επενδυτής καλείται να εισφέρει πρόσθετα κεφάλαια για να αποτρέψει το κλείσιμο ή τη ρευστοποίηση μιας θέσης με μόχλευση. Ενάντια σε αυτές τις προκλήσεις, η δέσμευση της MicroStrategy στην πρωτοποριακή της επένδυση στο Bitcoin παραμένει ακλόνητη, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ως πρωτοπόρου στην αναδιαμόρφωση του χρηματοπιστωτικού τοπίου για τα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: