Η ελβετική κρατική τράπεζα PostFinance θα προσφέρει συναλλαγές Bitcoin

Η PostFinance, μια τράπεζα λιανικής που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελβετική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες συναλλαγών και αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων.

Η PostFinance συνεργάστηκε με την τοπική τράπεζα κρυπτονομισμάτων Sygnum για να προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά ρυθμιζόμενων τραπεζικών υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες στις 5 Απριλίου.

Η συνεργασία θα επιτρέψει συγκεκριμένα στους πελάτες της PostFinance να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να πωλούν σημαντικά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και Ether

.Οι υπηρεσίες κρύπτο ενεργοποιούνται μέσω της θεσμικής επιχειρηματικής προσφοράς της Sygnum, η οποία παρέχει στις τράπεζες πρόσβαση στην αγορά ρυθμιζόμενων και συμβατών ψηφιακών προϊόντων. Το δίκτυο B2B περιλαμβάνει περισσότερες από 15 συνεργαζόμενες τράπεζες και υποστηρίζει ένα “εύρος κρυπτονομισμάτων”, διαθέτοντας υπηρεσίες που δημιουργούν έσοδα, όπως το staking.

Η κίνηση της PostFinance στα κρύπτο έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της, σημείωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας Philipp Merkt, δηλώνοντας:

“Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του χρηματοπιστωτικού κόσμου και οι πελάτες μας θέλουν πρόσβαση σε αυτή την αγορά στην PostFinance, την αξιόπιστη κύρια τράπεζά τους”.

Η PostFinance ιδρύθηκε το 1906 και είναι η μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Swiss Post, της εθνικής ταχυδρομικής υπηρεσίας της Ελβετίας. Η δημόσια εταιρεία είναι γνωστή για τη στάση της υπέρ των κρύπτο, κατασκευάζοντας τη δική της πλατφόρμα φύλαξης κρύπτο και εκδίδοντας ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα που συνδέονται με φυσικά γραμματόσημα το 2021.

Η ανακοίνωση σχετικά με τις υπηρεσίες συναλλαγών κρύπτο της PostFinance έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του ελβετικού ταχυδρομείου για την κυκλοφορία του Crypto Stamp 3.0, μιας νέας επανάληψης γραμματοσήμου κρύπτο που περιλαμβάνει φυσικές και μη βρώσιμες εκδόσεις token, ενσωματωμένες με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το νέο γραμματόσημο κρύπτο της Swiss Post έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να πωλείται στις 2 Μαΐου 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: